Döntetlen a ZTE ellen
A Zalaegerszeget fogadta a Nyíregyháza Spartacus.

 1980-ban találkozott egymással először a két csapat, akkor a ZTE győzött. A Szpari 2016. március 21-e óta veretlen bajnoki meccsen, 10 győzelem 2 döntetlen volt a mérleg a meccs előtt.

Nyíregyháza Spartacus - ZTE 1-1 (0-0)

Városi Stadion 1800 néző

Jv: Oláh Gábor ( Farkas, Becséri)

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Dvorschák, Ur, Tamási, Kártik (Dragóner 60.p) , Rudolf, Szécsi (Holdampf 60.p), Pálinkás, Rezes (Harsányi 81.p)

vezetőedző: Mátyus János

ZTE: Szappanos - Deutsch, Szakály, Városi, Patvaros, Babati (Szalkai 90.p), Villám(Sundas 68.p), Króner, Végh(Gottfried 56.p), Bedi, Nagy

vezetőedző: Csató Sándor

Nem csak a vendégeknél, hanem a Városi Stadion környékén is volt villám bőven. A kezdés előtt megérkezett a hidegfront és a bemelegítés végére leszakadt az ég. A találkozó egy hatalmas ZTE helyzettel indult, de Nagy nem találta el jól a labdát a kapu előtt. A másik oldalon Szécsi beadásár érkezett jól Pálinkás, de fölé lőtt. A 6. percben megint Szécsi lőtte be a labdát, Rezes alig maradt le. Támadásban maradt a Szpari, Rudolf távoli lövése a védőkről pattant szögletre. A sarokrúgás után Dvorschák alig fejelt fölé A 17. percben hatalmas tüzijáték a ZTE kapuja előtt. Pálinkás került ziccerbe, a labda túl is jutott a kapuson, de a gólvonal elől kivágták a védők, majd Rezes és Rudolf lövése volt pontatlan. Fölényben játszott a Nyíregyháza, de a folytatásban stabilan védekeztek a zalaiak és veszélyes kontrákat vezettek. Az egyik végén Szakály lőtt mellé a 27. percben. Újabb vendég próbálkozás, Városi lőtt Hermány szépen védett. Kiegyenlített lett a meccs, az esőtől elázott pálya nehezítette a játékosok dolgát. A 42. percben Szokol passzolt Szécsihez, utóbbi szorongatott helyzetben mellé lőtt. Az első félidő nem hozott gólt, maradt a 0-0,

A második játékrészt a Szpari kezdte, de az első helyzet ismét a vendégeké, Városi lépett ki, de pontatlanul célzott. Az 51. percben Deutsch tette próbára Hermányt, a kapus szépen hárította a lövést. A 62. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Egy jobb oldali bedobás után Rudolf Gergely elé került a labda, aki 16 méterről az alsó sarokba lőtt, 1-0. Próbált válaszolni a ZTE, Gottfried kapott jó labdát középen, de Hermány a kapujából kifutva bravúrral mentett. A 74. percben Szakály próbálkozott távolról, de mellé ment a labdája. A 76. percben egyenlített a ZTE, egy szöglet után felpattant a labda, majd Városi a kapuba bólintott, 1-1. A gól után a játékvezető vált főszereplővé. Előbb egy csúnya Babati becsúszást csak sárga lappal jutalmazott, majd Dragónert lökték el a 16-oson belül, de nem ítélt büntetőt. Ellenben a reklamáló Szpari kispadról két stábtagot is a nézőtérre küldött. A folytatásban mindkét csapat próbálta megszerezni a győztes gólt, de nem sikerült, így maradt a döntetlen.

Mátyus János: Mindkét csapat győzelemre játszott, voltak is lehetőségek, de be kellett érnünk egy ponttal.

Dankó László