Dömping a szállásfoglalásokban -Nyíregyháza a TOP 10-ben!
Nyíregyháza a TOP 10-ben!

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség ebben az évben, amelynek kapcsán a Szállás.hu összesítette az eddig beérkezett előfoglalási adatokat. Eszerint Nyíregyháza a 10 legkedveltebb városok között szerepel!

A jövő hétvégén mintegy 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest. A foglalások 27,4 százaléka apartmanba, 23,4 százaléka vendégházba és 15,7 százaléka panzióba szól.

A magyarok szállásra átlagosan 46 ezer forintot szánnak az ünnepi hétvégén, és sokan terveznek Szép-kártyával fizetni, előzetesen az utazást tervező turisták 14 százaléka jelölte meg ezt a fizetési módot – esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázis alapján a Szép-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – jelezte Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere.

A legnépszerűbb belföldi úti célok között Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros található, a top 10-ben Sopron, Nyíregyháza és Keszthely is szerepel.

A következő, augusztus 20-i hosszú hétvégére is fogynak már a szabad helyek a szállásokon – hívta fel a figyelmet Keresztes Nóra, megjegyezve: Hajdúszoboszló, Szeged, Siófok, Eger és Debrecen bizonyul a legnépszerűbbnek az államalapítás ünnepén. Nyár végén Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is jelentős vendégforgalomra számíthat.

 

 

magyarnemzet.hu