Dobogós lett a nyíregyházi „Magyar Ibiza”

Kényeztető termálvíz, kellemes zene, csillagos ég és finomabbnál finomabb koktélok. A nyíregyházi Parkfürdő pool bárja nemcsak a helyiek, hanem a turisták és a külföldi újságírók körében is nagy népszerűségnek örvend. Ráadásul a szakma is elismeri, hiszen az idei Év Medencéje pályázaton Magyar Ibiza jeligéjű teljesítményével dobogós helyet ért el. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, 2011-ben nyitotta meg kapuit a megújult Parkfürdő, azóta fogadja a termálmedencében pool bár is a fürdőzőket. Hozzátette, ehhez azonban a projekt során műszaki-tartalmi változtatásokra volt szükség. Ennek köszönhetően kibővítették a termálmedencét, bárt alakítottak ki benne, a medence környékét parkosították, pálmafákat helyeztek ki, így sokkal barátságosabb hangulatban tudják kipihenni fáradalmaikat a fürdőzők.

KÜLÖNLEGES KÖRNYEZET

A Magyar Uszodatechnikai Egyesület és a Magyar Fürdőszövetség által meghirdetett pályázatra a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Magyar Ibiza jeligével nyújtotta be pályamunkáját. Az elnevezés négy kanadai fiataltól ered.

– 2011-ben, amikor megnyitott a pool bár, egy nagyon hideg, esős napunk volt. Alig voltak vendégeink aznap, de négy kanadai fiatal nagyon jól érezte magát a termálmedence bárjánál. Akkor mondta az egyikőjük angol nyelven, hogy ez a Magyar Ibiza. Ennek a kedves dicséretnek köszönhetően döntöttünk úgy, hogy a pályázatunkat Magyar Ibiza jeligével adjuk be. Mostanra pedig, mint kiderült, szerencsét is hozott nekünk, hiszen harmadikok lettünk – hangsúlyozta.

A pool bárt és a hozzá tartozó medencét az ország legnívósabb medencéi közül választotta be a legjobbak közé a zsűri.

Bruszel Dóra