Díjnyertes a nyíregyházi hotel

A sóstói Hotel Aventinus 29 szobában, köztük 3 lakosztályban várja a pihenni vagy üzleti útra Nyíregyházára érkező vendégeket, de mini konferenciatermet is biztosít a szakmai rendezvényt szervezőknek. A szálloda egy 2010-es tulajdonosváltás és egy 2012-ben elnyert sikeres európai uniós pályázatnak köszönhető 200 millió forintos fejlesztés után 4 csillagos minősítést kapott, azóta dinamikusan fejlődik. Ezt most szakmai díjjal is elismerték.

 

„A LEGDINAMIKUSABB SZÁLLODAI TELJESÍTMÉNY NÖVEKEDÉS”

 

Harmadik alkalommal írta ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésével az Év szállodája pályázatot, amelyen a sóstói Hotel Aventinus A legdinamikusabb szállodai teljesítmény növekedés kategóriában különdíjban részesült. Az elismerés annak köszönhető, hogy a hotel nettó árbevétele 2014-ben az előző évhez képest 100 százalékos növekedést mutatott, s a szobakihasználtság a 2013. évi 29,8 százalékról 2014-ben 53,73 százalékra emelkedett.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ez azért nagyon fontos, mert ez a régió nem a legkedvezőbb helyszín egy szálloda számára egy ilyen mértékű növekedésnek, itt a turizmus területén nem könnyű ilyen eredményt elérni – mondta Révész Viktória, a Sóstó-Thermál Kft. tulajdonos-ügyvezetője. – Úgyhogy azt gondolom, egy ilyen díjat elnyerni ezért különösen nagy dolog.

 

JELENTŐS TURISZTIKAI SZEREP

 

– A Hotel Aventinus jelentős szerepet tölt be Nyíregyháza és Sóstógyógyfürdő turizmusában.
Mindig mondjuk, hogy szálláshelyhiánnyal küzdünk, főként a nyári időszakban – mondta Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke. – Számunkra nagyon nagy segítség a Hotel Aventinus munkája. Megbízható szolgáltatásokat nyújt, amelyekről a kiajánlásoknál tudjuk, hogy garanciát jelent, a vendég nem fog csalódni. Ugyanakkor Sóstón akkora igény jelentkezik a 4 csillagos hotel kategória iránt, hogy azt az Aventinus már nem tudja kielégíteni, ezért nagyon örülnénk további szálláshelyeknek. Ez a hotel zászlóshajóként egy nagyszerű TDM tag, így a szervezet is nagyon örül az elnyert díjnak.

A 4 csillagos szállodában további fejlesztéseket terveznek, elsősorban a wellness-szolgáltatások területén. Első lépésként egy kültéri medence építését valósítják meg.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)