Díjazott testnevelők - Mozgalmas volt az esztendő a diáksportban

Izgalmas év volt a 2021-es a megyei diáksport életében. A versenyeket a járvány ellenére sikerült megtartani, és a fiatalok sportolási lehetőségeit is biztosították. Kedden jutalmazták azokat a pedagógusokat, akik évek óta eredményesen dolgoznak. 

2020-ban a koronavírus járvány átírta a diákolimpiai versenyeket is. Nem lehetett megtartani a döntőket, így akik abban az évben korosztályukban esélyesek voltak arra, hogy érmet szerezzenek, végül nem állhattak dobogóra, és az egyetemi felvételinél fontos plusz pontokat sem kaphatták meg.  2021-ben már jobb volt a helyzet, a diákolimpiai versenyek nem maradtak el, a Megyei Közgyűlésen pedig minden esztendőben jutalmazzák azokat az edzőket, testnevelőket, akik évek óta sokat tesznek a diáksportért. 

- A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Magyar Diáksport Szövetség 2014-ben együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében az adott tanévben kimagasló sporteredményeket elért diákok és felkészítő pedagógusok elismerésben, jutalmazásban részesülnek. Idén is megköszönjük azoknak a munkáját, akik régóta segítik a diákokat - mondta Baracsi Endre, a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.  

Ezúttal hét pedagógus kapott elismerést. A nyíregyháziak közül díjat kapott Tóth János, aki 29 évig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola testnevelő tanára volt, majd 2012-től a nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium Általános Iskola tanára. 1976-ban indította el a Focisulit, ami az idők folyamán NBI-es sportolókat adott a városnak és az országnak. Vajda Tamás 23 éve a nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelő tanára. Kiemelten foglalkozik a kosárlabda sportággal, ahol személyisége meghatározó. Elismerést vehetett át Siposné Balogh Anna az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola testnevelő tanára, Kósa György aki 18 éve a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola testnevelő tanára. Díjat kapott Csoma Ferenc a szatmárcsekei Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Kazamér László a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Lakatos László a rétközberencsi I. István Király Általános Iskola, valamint  a Dr. Kozma Pál Általános Iskola Szabolcsbákai Tagiskolájának testnevelő tanára is.