Diákolimpiai döntő Nyíregyházán
Február 2-a és 5-e között Nyíregyházán rendezik meg a V-VI. korcsoportos összevont labdajátékok diákolimpiai döntőjét. Az 1997 és 2000 között születettek három sportágban, kézilabdában, röplabdában és kosárlabdában mérhetik össze tudásukat.

Több, mint hatszáz gyerek vesz részt három napon keresztül Nyíregyháza több csarnokában, tornatermében a diákolimpiai mérkőzéseken. Kézilabdázók, kosárlabdázók és röplabdások küzdenek majd érmekért. 16 megyéből 48 csapat hozta el reménységeit, akiket 96 testnevelő és edző kísért el.

 

Komoly meccsek várnak a gyerekekre

 

Dr. Bóka Loránd, a MDSZ helyi irodavezetője elmondta, A kategóriás Diákolimpia Országos döntőt rendeznek, tehát azok a gyerekeke, akik versenyengedéllyel rendelkeznek, részt vehetnek az eseményen. Az irodavezető úgy vélte, komoly meccsekre lehet számítani, hiszen megvan a versenyző gyerekeknél az a képzettség, az a tudás, amely nagyon izgalmassá teheti ezt a három napot.

További képekért kattintson a fotóra!

Mivel minden sportágban vannak országos szinten akadémiák, ahol korosztályos válogatottak szerepelnek, így várható, hogy ők lesznek majd a dobogón, de egy-két meglepetésre mindig számítanak a szervezők. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye már több diákolimpiai döntőt rendezett, ez a mostani azonban minden eddigit felülmúl.

 

Cél, hogy színvonalas legyen a döntő

 

Baracsi Endre, a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke azt mondta, hatalmas megtiszteltetés és egy hatalmas feladat egyben a diákolimpiai döntő. Hozzátettem főleg úgy ,hogy azt szeretnék, színvonalas rendezvény legyen. Az elnök kifejtette, abban bíznak, hogy az a 16 megye, aki képviselteti magát 48 csapattal elégedetten, sportsikerekkel és emberi kapcsolatokkal gazdagodva hagyja itt három nap múlva a megyét.


Kézilabda, röplabda, kosárlabda

 

A szurkolók nem csak idegenből érkezett csapatoknak, hanem helyieknek is drukkolhatnak, hiszen fiú kézilabdában két nyíregyházi csapat, a Zrínyi és az Arany játékosai lépnek színre. A kosarasok közül láthatják majd a Vasvári Pál Gimnázium, lányoknál pedig a Krúdy Gyula Gimnázium csapatát, de mérkőzést játszanak majd a röplabdás vasváris fiúk és lányok is. A mérkőzések időpontjáról tájékozódhatnak a www.nyiregyhaza.hu oldalon.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)