Diákolimpia versenyek, döntők - eredményesek voltak a megyei fiatalok 2018-ban

Labdarúgás, kézilabda, kosárlabda és röplabda – a négy sportágban egyszerre rendeztek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében diákolimpiai döntőt. Az összevont labdajátékok finálé hatalmas feladatot jelentett a szervezőknek, mivel több száz fiatalt kellett irányítaniuk, és egyszerre több helyszínen rendeztek mérkőzéseket. Főként Nyíregyházán rendezték a találkozókat, Kisvárda a kézilabda otthona volt. A lebonyolítást segítette, hogy az elmúlt időszakban sokat javult az infrastrukturális háttér.

- Mindegyik járásban történtek fejlesztések, melyek a hétköznapi munkát is megkönnyítik, így ideális körülmények között sportolhatnak a diákok. Mostantól csak rajtuk múlik, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel - mondta Baracsi Endre a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A megyében lévő diákok a hazai rendezésű döntőben is szép eredményeket értek el, de számos diákolimpiai bajnoki címet szereztek a fiatalok 2018-ban. Különösen eredményesek voltak a röplabdások, az úszók, és az atléták, de kempóban és országúti kerékpárban is volt aranyérmesünk. Több iskolában évek óta működik egy-egy sportág műhelyként, a Zrínyi fiú kézilabda együttese például az elmúlt évtizedekben szinte mindig ott volt a fináléban, de a Móricz és a Bem iskola lány röplabda együttese is rendszeresen döntős.

Dankó László