Diákolimpia - több sportágban is érmet szereztek a megyei fiatalok

 Atlétika, röplabda, kézilabda, labdarúgás. Csak néhány sportág azok közül, melyekben érmeket szereztek a diákolimpiai döntőben a megyei tanulók. Őket köszöntötték a Megyeházán, és volt mit ünnepelni.

Szabó Hunor például azok után hogy mezeifutásban bajnok lett, 600 méteren sem talált legyőzőre. A Nyíregyházi Kodály Zoltán Iskola tanulója új diákolimpia csúccsal győzött Győrben, remek taktikájának is köszönhetően.

- A rajt nagyon fontos, ezért igyekszem rögtön az élre állni. A következő 200 méteren kicsit óvatosabb vagyok, aztán ami a csövön kifér, egy nagy sprint a végén. A kivetítőn láttam az időmet, és nagyon boldog voltam, hogy a csúcsot is megjavítottam - mondta Szabó Hunor.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola röplabdás lányai a harmadik korcsoportban bajnoki címet szereztek Kecskeméten. A negyedik korcsoportban Nyíregyházán is fináléba jutottak, de nyert helyzetből veszítettek a Fehérvárral szemben, így itt ezüstérmesek lettek.

- Bizonyítani akartak a lányok a szülőknek, nekünk és maguknak is, így nem volt felszabadult a játékunk. Így is több játszmában magabiztosan vezettünk, de végül ezüstérmesek lettünk, ami azért szépen csillog - mondta Moravszki Gyuláné testnevelő.

20 fiatal kapta meg a Jó tanuló-Jó sportoló elismerő címet. Itt szigorú kritériumnak kellett megfelelni, és a diákoknak nem egyszerű összeegyeztetni a tanulást a sporttal. Tamás Adélnak ez sikerült, a Krúdy Gimnázium tanulója a Sportcentrumban röplabdázik, és számos érmet szerzett már pályafutása során.

- Nehéz a tanulást és a sportot összeegyeztetni, de nagyon megértő tanáraim vannak, az osztályfőnököm pedig mindenben segít. Hálás vagyok érte, de köszönet jár a csapattársaknak is, mert nélkülük meg a pályán nem érhetnék el sikereket - mondta Tamás Adél.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye volt a házigazdája a negyedik korcsoportos összevont labdajátékok diákolimpiai döntőnek. A szövetség vezetése elégedett volt a szervezéssel.

- A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, néhány apróságot jeleztek csak, hogy min kell változtatnunk, de összességében mindenki elégedetten távozott - mondta Baracsi Endre a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

Nyíregyháza az elmúlt években rendszeresen volt diákolimpiai döntő házigazdája, és a tervek szerint a jövőben is rendeznek majd finálét a megyeszékhelyen.

A „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” pályázat díjazottjai

I. kategória
Kiss Anasztázia (Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon)
Majláth Virág Lilla (Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola)
Polgári Zsófia Nóra (Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola)
Sipos Vivien Beatrix (Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola)
Szabó Hunor Benedek (Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola)
Sztruhár Jázmin (Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon)
Szűcs Dóra (Patay István Általános Iskola)
Tar Dominika Dóra (Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kölcsey Ferenc Tagintézménye)
Tóth Dániel István (Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola)

 

II. kategória
Balogh Dávid (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)
Batári Adrián Dávid (Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma)
Fábián Vince (Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon)
Hegyesi Kristóf (Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon)
Horváth Bendegúz (Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon)
Mokos Csenge (Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon)
Somogyi Dorina (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)
Szabó Fruzsina (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)
Szabó Zsanett (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium)
Tamás Adél Eszter (Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium)
Závaczki Bálint (Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium)

Dankó László