Diákolimpia döntő
Nyíregyházán rendezték meg a V-VI. korcsoportos összevont labdajátékok diákolimpiai döntőjét. Az 1997 és 2000 között születettek három sportágban, kézilabdában, röplabdában és kosárlabdában mérték össze tudásukat. A kézilabda döntőkre a közelmúltban megújult Continental Arénában került sor.

Kitörő öröm a győri kézilabdás lányoknál egy gól után a diákolimpiai döntőben. Még 22-szer ugorhattak egymás nyakába, hiszen 22:20-ra győzték le a balatonboglári kézilabdázókat, ezzel megnyerték a V-VI. Korcsoport döntőjét.

Róth Kálmán, a Bercsényi Szakgimnázium edzője azt mondta, nagyon fiatal játékosokkal álltak pályára, ezért kiemelkedő sikernek tartja, amit elértek.

A győri sportolók egy része az Audi Eto utánpótláscsapatának játékosai, így a diákok felhasználták az ott megszerzett taktikai tapasztalatokat.

Pál Tamara, játékos a meccs után nagyon boldog volt. A játékos azt mondta, sajnos két évvel ezelőtt vereséget szenvedett a csapat, de most ki tudták javítani. A fiatal játékos azt remélte, Katarba, a világbajnokságra is eljutnak.

A profizmushoz közel álló játékosoknak a diákolimpiai döntő után nincs pihenő, hiszen szerdán már bajnoki mérkőzést játszanak.

 

A megye már többször bizonyított

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már többször rendeztek diákolimpiát, ez a mostani azonban az összes eddigit felülmúlta.

További képekért kattintson a fotóra!

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke elmondta, amellett, hogy hatalmas kihívás a szervezőknek, egyben hatalmas elismerés is. Az elnök hozzátette, úgy gondolja, hogy a megye és Nyíregyháza, amely egy sportos város szempontjából maga a diákolimpia is ezt erősíti. Baracsi Endre kifejtette, hatszáz gyerek és a kísérők vendégeskedtek három napon át Nyíregyházán, akik minden bizonnyal sportélményekkel gazdagodtak.

 

Küzdött a Veszprém

 

A döntő mérkőzés előtti utolsó kézszorítás és csatakiáltás a veszprémi fiúknál. Ők a Balatonboglár csapatával csaptak össze.

Ivo Diaz, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium edzője elmondta, beállósuk nincsen, igazi, de a belső posztokon átlövők játszanak.

A rutin mégsem hozott sikert a veszprémieknek, hiszen 34:23-ra megverték őket a döntőben a balatonbogláriak. A végső összecsapást követően elismerésben részesítették a legsikeresebb játékosokat. Fiúknál a legjobb kapus a nyíregyházi Sneider Bence, lányoknál a győri Binó Boglárka lett. Gólkirálynak a váci Bognár Alexet, lányoknál a győri Pál Tamarát választották. A legjobb technikai játékos Scaffer Zsolt, és Vámosi Petra lett, a legjobb felkészítő díjában Vágó Attila és Róth Kálmán részesült.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)