Diákmunkásokat keres a MÁV

Állomásokon, vonatokon vagy irodában is dolgozhatnak azok a diákok, akik munkát szeretnének vállalni a MÁV-nál. Közösen toboroz diákmunkásokat a MÁV-START és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet.

 

TÖBBFÉLE MUNKAKÖRRE IS FOGADJÁK A DIÁKOKAT

 

A fiatalok jelentkezését állomássegítő, állomási általános információs, irodai adminisztrációs munkatárs, kerékpáros segítő, információs és hangosbemondó munkatárs pozíciókra várják. Az állomási segítő jellemzően általános utazási információkat ad, promóciós anyagokat oszt, segít a jegykiadó automaták használatában, eligazítja az ügyfeleket a pénztáraknál és a peronokon. Az állomási általános információs főként a vasúti utazásról ad tájékoztatást. Az irodai adminisztrációs munkatárs egyebek között iratokat kezel, adatokat rögzít. A kerékpáros segítő a kerékpárok fel- és lerakodását segíti az állomásokon. Emellett szükség szerint utazási információkkal is szolgál. Az információs, hangosbemondó munkatárs az InterCity járatokon közöl a hangosbemondón keresztül tájékoztató szövegeket.


FOLYAMATOSAN VÁRJÁK A JELENTKEZŐKET

 

A meghirdetett diákmunkákra a jelentkezés folyamatos.
Lőcsei Virág, a MÁV Csoport sajtószóvivője elmondta: a Fürge Diák Iskolaszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatáshoz előzetes regisztráció szükséges. A diákokat felkészítést után napi 8–12 órában foglalkoztatják, ami nem azt jelenti, hogy 8–12 órát kell dolgozni, mindenki annyit vállal, amennyit szeretne. A diákoktól személyes kompetenciaként határozott fellépést, konfliktuskezelést, jó kommunikációs készséget várnak el. Dolgozni 16 éves kortól lehet, de bizonyos munkakörök esetén szükséges a betöltött 18. életév és idegennyelv-ismeret is.

A jelentkezéssel, a regisztrációval és a juttatással kapcsolatban bővebb tájékoztatást a www.mavcsoport.hu weboldalon olvashatnak a diákok.

F. A.