Diákmelós nyár a suli után

Július 5-e és augusztus 20-a között végezhetnek munkát a 16. életévüket betöltött tanulók, maximum 15 munkanapon keresztül, napi 6 órában. Akik időben jelentkeztek, már munkába álltak, de még mindig van lehetőség csatlakozásra.

Deák Dávid nyári diákmunkában a Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályán dolgozik. Idén végzett az ÉVISZ-ben, jövőre magasépítő technikusi képzésen marad az intézményben, így jól illeszkedik a tanulmányaihoz a nyári diákmunkája.

 

TÖBB LEHETŐSÉG KÖZÜL VÁLASZTHATNAK

 

– Nagyon sok lehetőség van diákmunkára, megpróbálta az önkormányzat figyelembe venni azt, hogy melyik diák, milyen irányba orientálódik. Vannak, akik az ebösszeírásnál segítenek, de dolgoznak fiatalok a múzeumokban, az óvodákban, az Egészségügyi Alapellátásban és a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központban is – mondta el dr. Ulrich Attila alpolgármester.

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központban jelenleg 5 diák dolgozik. Vannak, akik adminisztrációs munkát végeznek, de akad olyan is, aki informatika szakon tanul, és számítógépes rendszerek kezelésében vesz részt.

– A szabadságolás időszakában nagyon sokat tudnak nekünk segíteni a fiatalok, akik három hetet töltenek nálunk. Azokat az iratrendezési munkákat, amiket egyébként a szabadságon lévő kollegáknak kellene elvégezniük, azokat ők meg tudják csinálni. Nyilván ezek nem szakirányú feladatok, olyan munkák, amit bárki elláthat – magyarázta Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója.

 

TEREPMUNKÁRA IS MEHETNEK

 

Tudja Zsófi ebösszeíróként dolgozik.

– Három körzetbe osztottak minket tízesével, ott megbeszéltük a csoporttal, hogy ki melyik utcát vállalja el. Egy-egy utcára két-három fő jutott, mi összedolgozunk, majd nap végén találkozunk és megbeszéljük, hogy ki mit tudott le.

 

MÉG LEHET JELENTKEZNI

 

A diákok július 5-e és augusztus 20-a között dolgozhatnak, aki még nem regisztrált, annak még mindig van lehetősége a jelentkezésre.

Kanócz Rita