Derű és ború a XIX. VIDOR szerdai megnyitóján
Fotó: Trifonov Éva

A  VIDOR Fesztivál megnyitó ünnepségén közel két évtizede nem volt még akkora eső, hogy nem lehetett a felhők közé ereszteni a VIDOR lufikat. 

Valóban, az élet írja a legjobb darabokat – nyitott Koltai Róbert színművész, a zsűri elnöke.

Az ünnepség résztvevői vidáman, csupán csöppnyi feszültséggel várták a zivatar enyhülését, hogy aztán esernyők alatt a színpadra vonulhassanak. Mulasztásnak helye nem volt, hiszen a meghívottak megérkeztek, hogy vidám hetet kívánjanak a fesztiválozóknak. Így lett a 2020-as évi a VIDOR történetének legrövidebb, legfrappánsabb megnyitója.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára rögtön az ajándékkal kezdte. A Cirkuszmúzeum kincsei közül egy neves harmonikát hozott, melynek rövid dallamával nyitotta meg a fesztivált.

Dr. Kovács Ferenc polgármester a színpadon kijelentette, hogy két dolog van az életben, amit sosem veszíthetünk el. A lélekjelenlétet és a humorérzéket.

Kirják Róbert a Móricz Zsigmond Színház igazgatója megköszönte a fő mecénás, Bige László elnök - vezérigazgató nagylelkű támogatását, mellyel – a közönség örömére - jelentős szintet léphetett a fesztivál.

Koltai Róbert zsűrielnök, a Halhatatlanok Társaságának  örökös tagja, most mint a kritikus néző köszöntötte városunkat, mely idén - szavai szerint - Magyarország színházi fővárosa lett. A pandémia miatt elmaradt ugyanis a Pécsi Országos Színházi Fesztivál.

És a lufik nem repültek az ég felé. Ők is várják a ragyogó napsütést, a vidámságot és derűt. A szép színházi élményeket és hangulatos délutáni - esti koncerteket. A bábosokat, élőszobrokat, a felhőtlenül szórakozó közönséget. Családi és baráti társaságokat, az utolsó augusztusi napokon.

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál 1. nap