Demonstratív ellenőrzés

A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. augusztus 20-án Kisvárda környékén demonstratív közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők forgalomból való kiszűrése érdekében. A rendőrök különböző helyszíneken több száz járművezetőt ellenőriztek, közülük négyen bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően ellenük közigazgatási, vagy büntetőeljárást indítottak. A rendőrök az ellenőrzés ideje alatt több járművezetővel szemben kezdeményeztek eljárást biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, de akadt olyan is, aki forgalomból kivont gépjárművel közlekedett.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az a személy, aki alkoholfogyasztást követően járművet vezet, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki!

A rendszeres ellenőrzések ellenére még mindig akadnak felelőtlen járművezetők, akik úgy gondolják, hogy egy pár pohár alkoholos ital után még vezethetnek. A jelenleg hatályos jogszabályok szerint viszont már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is jogsértés! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. Az ittas személy nem ura többé járművének. Az alkohol hatására ráadásul a legtöbb ember bátor lesz, alábecsüli a veszélyt, saját vezetési képességeit viszont túlértékeli. Ne essenek ebbe a hibába, szeszes ital fogyasztása után soha ne vezessenek járművet!

police.hu