December elsejétől várja majd adventi forgatag a városlakókat Nyíregyháza főterén

Az adventi forgatag keretein belül idén – a tavalyihoz képest – még több színes program, zenés-táncos előadás lesz; a színpad a Városháza előtt kapott helyet. Kovalecz Róbert, a NYÍRVV irodavezetője elmondta:

A város fenyőfája és a színpad új arany és fehér színű dekorációkban fog pompázni, új fényekkel látjuk el a Városházát is, valamint új fényeket kapnak a város főbb utcái, a Vay Ádám körút, a Bethlen Gábor és a Széchenyi utca.

Idén a megszokott díszítés mellett több újdonságban is gyönyörködhetnek majd a belvárosban sétálók. A Kossuth tér fái közül újabb két platán kapott díszítést, füzérsort, valamint a tér közepén tartószerkezetre elhelyezett fényfüzérrel és organikus gömbökkel díszített térháló teszi majd igazán ünnepivé és hangulatossá a forgatagot. Kovalecz Róbert hozzátette:

Szintén a megszokottaktól eltérően az adventi forgatag installációi, a faházak a Dózsa György utcáról a Kossuth tér belső részére kerülnek, itt építjük fel őket. A tér kávézói is részt vesznek idén a forgatagban, a részükre téliesített terasznak alakítjuk át a megszokott faházakat.

A fények felrakása mellett a faházak építése is javában tart; a legtöbben már várják a forgatagot, amely idén december elsején nyitja meg kapuit! Az első adventi gyertya meggyújtása és a városi díszvilágítás felkapcsolása december 2-án lesz!

Hétköznap délutánonként zenés-táncos előadások lesznek a főtéri színpadon, jellemzően fél öttől. A prímet a nyíregyházi, népszerű zenekarok viszik majd, de jár a köszönet az iskoláknak és a színháznak is az aktivitásért. A hétvégék pedig ismét az országosan jegyzett sztárok műsoraitól lesz hangos: idén Varga Miklós, Gergely Róbert, Kökény Attila és Szulák Andrea a húzónevek.

 

Dér Vivien

Fotó: Archív