December elején kezdődött a karácsonyfa vásár – Rengeteg gazdátlan fa van még a piacon!

Ványi Zoltán eladó elmondta, minden fajtából árusítanak a piacon.

Az emberek mindig kivárnak, már most kezdenek mozgolódni. Úgy gondolom, hogy közvetlenül az ünnepek előtt fognak eljönni vásárolni, mert még nem vette meg mindenki a fenyőt. Sőt, magán a piacon még rengeteg fenyő kint van, az árusok szeretettel várják a vevőket, van fenyő bőven minden méretben. Az a probléma, hogy sokan műfenyőt vesznek, én úgy gondolom, hogy az ünnep hangulatát az élő fenyő adja meg.

A Búzatéri Piaccsarnokban árusító eladó elmondta, érdemes arra is figyelni, hogy frissen vágott fát vásároljanak. Ezt úgy tudják megállapítani, hogy a törzsét megnézik, de sokszor az okoz problémát, hogy az aljnövényzetet nem távolítják el.

További képekért kattintson a fotóra!

A karácsonyfák tartósságáért mi is tehetünk, hiszen ha víztartályos talpa állítjuk a fát, meghosszabbíthatjuk az élettartamát. Ez a hölgy lucfenyőt vásárolt, hiszen ennek méterára átlagosan 3000 forint. Az ezüst fenyő 5000 forintba kerül, az idősebb vásárlók a kisebb fákat kedvelik.

Lucfenyőt vásároltam, nem túl nagyot. Szándékosan ilyen kicsit, mert egy kisebb lakásba vásárolom, és tulajdonképpen az unokám kedvéért állítok fenyőfát.

– mondta el Tokár Ferenczné.

Nyíregyházán több helyszínen is árusítanak tűlevelűeket. Az árusok azt mondják, igazi karácsonyt idéző illata csak a lucfenyőnek van, de ha valaki Nordmann-fenyőt szeretne, annak azt javasolják, hogy a fa talpába egy-két luc ágat tegyenek.

 

Horváth Kíra