Debrecenben játszanak a Tigrisek - A DEAC-ot erősítik a nyíregyházi játékosok

A koronavírus-járvány félbeszakította a Nyíregyháza Tigers toborzási projektjét, így 2021-ben nem tud csapatot indítani egyik bajnokságban sem.

Október 4-én tudott utoljára toborzót tartani a Nyíregyháza Tigers. Akkor többen is kilátogattak az eseményre és kipróbálták az amerikai futballt. Voltak, akik a csapatnál is maradtak. Ezen felbuzdulva folytatta volna a klub a toborzók sorozatát. Ám a koronavírus-helyzet romlása miatt, illetve a kormányrendeletek okán nem tudtak a tigrisek újabb try-outokat szervezni. Így a Tigers nem rendelkezik elegendő játékossal, hogy 2021-ben el tudjon indulni a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) által szervezett bajnokságok bármelyikében. A szabolcsiak idén, amennyiben a kormányrendeletek ezt lehetővé teszik, a toborzásra koncentrálnak, hogy a jövő csapatát felépítsék, amely nagy célokért küzdhet majd.

Viszont a jelenlegi játékosok egy része nem marad mérkőzés nélkül, ugyanis tízen a DEAC Gladiatorsnél szerepelnek kölcsönben. A tavalyiak közül Axman Andor, Erdélyi Áron, Mihalik György, Román Dávid, Sőrés László és Taraszenkó Alex ismét csatlakozik a Debreceni Egyetem együtteséhez. Emellett viszont négy újabb játékos megy kölcsönbe a gladiátorokhoz: Bodnár Dániel, Hüse Csongor, Panykó Patrik és Suller Ádám. Utóbbi három hosszabb sérülés után épült fel.

A DEAC Gladiators idén a Divízió I-ben indul. A bajnokság rajtját a MAFSZ még nem határozta meg.

Forrás: Nyíregyháza Tigers, Makranczi László

Fotók: Bódi Sándor, Szabó Celesztina