Dán szakaszgyőzelem és sárga trikó - folytatódott a V4 kerékpárverseny

A dán bajnok szakaszgyőzelmével kezdődött a Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny. Rangos mezőny érkezett, és csütörtökön nyíregyházi belvárosi időfutammal folytatódott a viadal. Pénteken újabb szakasz következik. 

Megkezdődött Nyíregyházán a V4 Juniors kerékpáros világkupa. Az első szakasz során Vásárosnaményból indult a mezőny, és 95 km megtétele után a szabolcsi megyeszékhely központjában értek célba a versenyzők. A dán Tobias Lund Andresen  nyerte az ifjúsági világkupafutam első szakaszát az olasz Armando Lettiero és a német Benjamin Boos előtt. A legjobb magyar, a válogatottat erősítő Sánta Ármin lett, aki tizennegyedik helyen zárt. Csütörtökön már egyéni időfutamok következtek. Ezúttal is Andresen volt a leggyorsabb, megelőzve honfitársát Wang-ot és a német Kretschy-t. A legjobb magyar ezúttal Mészáros Bence lett. A dán versenyző aztán a harmadik szakaszon is megállíthatatlan volt, ezúttal is ő győzött az Ibrány környékén rendezett részen. 

- A csapatom ezúttal is fantasztikus munkát végzett, épp ezért óriási köszönettel tartozom nekik. Hihetetlen, hogy immáron a harmadik szakaszgyőzelmem ünnepelhettem. Mindezek ellenére nagyon figyelmesnek kell lennünk az utolsó etap során is. Több sor is nagyon erős kerettel rendelkezik, s habár egy újabb sprintbefutóban bízunk, biztosra nem mehetünk – mondta Tobias Lund Andresen a célba érkezést követően.

Összetett állás: 

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 3:40:49
2. Gustav Wang (Dánia) + 19 mp
3. Luca Dressler (Németország) + 23 mp
4. Moritz Kretschy (Németország) + 27 mp
5. Klaus Bitzinger (Németország) + 29 mp
6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 30 mp
7. Stian Rosenlund (Dánia) + 30 mp
8. Matic Macek (Szlovénia) + 31 mp
9. Alessandro Romele (Olaszország) + 34 mp
10. Dominik Weiss (Svájc) + 35 mp

A világkupa pénteken is folytatódik, a hét végén pedig rajtol a Tour de Hongrie. A legrangosabb magyar körversenyre sztárcsapatok érkeznek, és a mezőny hétfőn ér Karcagról Nyíregyházára.

Fotó: visegrad4juniors.hu