Dália dobozt hozott Nyíregyházára a jobbikos Varga-Damm Andrea
Dália dobozt hozott Nyíregyházára a jobbikos Varga-Damm Andrea

A Dália Programról tartott tájékoztatót Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön a Hősök terén.

Tájékoztatása szerint Nyíregyháza a második település, ahol a Dália dobozt átadják azoknak az ifjú családoknak, akik gyermeket várnak, amit az MSZP-s Jeszenszki András polgármesterjelölt vett át a Jobbikos képviselőtől, amit majd ő adhat tovább. Varga-Damm Andrea azt mondta a Dália kampányról, hogy az a nők problémáinak felvetéséről szól és olyan fontos kérdésekről, mint a szociális biztonság, a települési infrastruktúra, a női esélyegyenlőség és a környezetvédelem, valamint a tudatosabb társadalom kérdése, melyek köré az önkormányzati kampányukat fonták. A Dália doboz története elmondása szerint az, hogy Norvégiában az állam norvég dobozt ad minden újszülött családjának, amely akkora, hogy pár hónapig a gyermek is aludni tud benne és tele van babakelengyével. Ennek a mintájára készítették a dobozt, s a képviselő azt ígérte, hogy minden olyan településen, ahol a mostani ellenzék vezeti majd a települést, ezt a családok meg fogják kapni. Az ellenzéki pártszövetség MSZP-s polgármesterjelöltje hozzátette: folytatnák ezt a programot.

Azzal, hogy ezt az első Dália dobozt jómagam átvettem a nyíregyházi ellenzéki pártszövetség nevében, azzal gyakorlatilag egy fogadalmat is teszünk. Fogadalmat arra, hogy ezt a programot a magunkénak érezzük, és bevezetve valóban érdemi segítséget nyújtsunk majd az újszülötteknek Nyíregyházán, azoknak, akik nyíregyházi családokban, nyíregyházi gyermekként születnek.