CykloD projekt: fókuszban a klímaváltozás, az egészséges életmód és a kerékpározás

A településeink társulása az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és Szatmárnémeti Város Tanácsa közös munkájának eredménye.

Az ETT kiemelt céljainak egyike a klímavédelem vonatkozásában, hogy Nyíregyháza és Szatmárnémeti Város hosszú távon egy egészséges, fenntartható, jómódú, színes város legyen, ahol az egészséges élet alapfeltételei biztosítottak, az itt élők egészséges környezetben, egészséges életmódot folytatva megfelelő életminőségben élnek, a társadalmi és környezeti fenntarthatóság szempontjai érvényesülnek.

A fenti célok eléréséhez hozzájárulhat az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap keretében megvalósuló „Határon átnyúló közlekedésbiztonság gyerekeknek és a levegőszennyezettség csökkentése” (rövidítése: CykloD, a pályázat azonosító száma (FMP-E/2201/4.1./012) projekt, amelyet az ETT Nagykapos Várossal valósított meg.

A projekt keretében 2022. szeptember 22-én, 24-én, 29-én workshop/szakmai rendezvény került megrendezésre, amelynek témája a levegőszennyezettség mértékének csökkentése, a klímaváltozás, az egészséges életmód és a kerékpározás volt. A rendezvények keretében szakemberek nyújtottak tájékoztatást a projektben résztvevő felnőttek és gyerekek részére, akik akadálypályákon is megismerhették a közlekedésbiztonság alapjait.