Cukrász artisztikai bemutató – Varga Károly olimpiai aranyérmes mesterszakács előadása

Varga Károly európai, világbajnoki és olimpiai aranyérmes mesterszakács tartott előadást a megyei iparkamarában. Az artisztikai bemutatón a mesterszakács beszélt a finger foodok elkészítéséről, a látványos formázási technikákról és a modern tálalásról is.

Faragott gyümölcsök és zöldségek, különleges falatkák, vagyis finger foodok – így néznek ki ezek az ételek, ha egy olimpiai aranyérmes mesterszakács készíti. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pincér és Szakács Mester Szakmai Tagozatai egy kreatív artisztikai bemutatót szerveztek szerda délután, amelynek előadója Varga Károly mesterszakács volt. A szakember a résztvevőknek azt is elárulta, mi a titka ezeknek a tökéletes falatkáknak, amelyekhez kisebb tányérokat, szalvétákat készítenek elő.

Szakmai érdekességek

Az iparkamara rendezvényén számtalan témáról beszélt még Varga Károly mesterszakács, többek között szóba került a látványos, kreatív asztaldíszek kiválasztása, a szeletelési és formázási technikák, illetve bemutatta egy modern tányérdesszert megtervezését is, de beszélt a modern új tálalásról is.

Kapcsolódó galéria

Mesterszakács Nyíregyházán - Varga Károly