Csutkai Csaba lesz a Többszemközt vendége április 30-án a Bencs Villában
Csutkai Csabával folytatódik a Többszemközt (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)

Csutkai Csaba fotóművész lesz április 30-án 17.30-tól a Bencs Villa vendége, akivel a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes beszélget. Nem csak a fotózás szerelmeseit és Csaba barátait, tisztelőit várják, de mindenkit, aki érzékeny a szépre, aki szívesen néz meg művészi képeket, és aki szívesen lesz részese egy fotókkal gazdagon illusztrált estnek.

A közismert és kedvelt nyíregyházi fotóművész középiskolás korától foglalkozik fényképezéssel és filmezéssel. Alkalmazott fotográfusként - a „tűtől a repülőig” - szinte mindent fényképez. Aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye új vizuális marketing tervének építésében. 25 éven keresztül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásait dokumentálta, 30 éven keresztül a Sóstói Nemzetközi Érem- és Kisplasztikai Alkotótelep életét. 1975-ben a Szabolcs Filmstúdió vezetője. Itt feladata volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális és társadalmi eseményeinek dokumentálása, valamint az amatőr fotós és filmes mozgalom újraindítása. 1978 óta önálló vállalkozóként dolgozik alkalmazott fotográfusként. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola alkalmazott fotográfiai szakon fényképészeti gyakorlatot oktatott.

Nevéhez önállóan vagy társszerzőként számos kötet, fotóalbum és más kiadvány fűződik. A házadba lépek c. kötetben a szatmári középkori templomokat mutatja be, az Egy falat Tündérmező megyénkbeli tájakra kalauzol, emellett fényképpel illusztrált tájjellegű étel recepteket tartalmaz, de például a tiszadobi Andrássy kastélyt is csodálatos fotókkal mutatja be egy albumban. 

Pályájáról, szakmájáról, kudarcairól és élményeiről egyaránt beszél majd Csutkai Csaba, és persze megmutatja sok-sok alkotását is.

 

Jegyek elővételben is kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.: 06-42-507-006, 06-20-233-2926

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 06-70-199-6000

Online: http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html