„Csupa Nagyi” az OMÉK-on

Múlt héten szerdától vasárnapig tartott a 77. Országos Mezőgazdasági Kiállítás a Hung­expo Vásárközpontban. A rendezvény különlegességét az is adta, hogy ezúttal a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar remekein túl a hazai turizmus gazdag kínálatát is megismerhették a látogatók.

A nyíregyházi TDM őszi-téli csomagajánlatokat kínált az érdeklődőknek „Csupa Nagyi”, „Csupa család” és „Csupa Nyírség” névvel. Mogyorós Judit, a Nyírség Turizmusáért Egyesület elnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, fontosnak tartották azt, hogy több korosztálynak szóló turisztikai ajánlatokkal jelenjenek meg a kiállításon. A „Csupa Nagyi” csomag például a nagymamákat és unokáikat szólítja meg, hogy együtt látogassanak el a szabolcsi megyeszékhelyre.

[REKLAM]

A helyi TDM, mivel igyekszik minden kiállításon új termékkapcsolással megjelenni, ezért nagy örömmel társult a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel, a nyíregyházi termelői piac üzemeltetőjével. Kovalecz Róbert, a társaság Piac- és Vásártér Üzemeltetési Irodájának vezetője elmondta, a Búza téri piaccsarnok rendszeres árusaival jelentek meg, akik tehén- és kecskesajtot, szörpöket, valamint többek között mangalicatermékeket árusítottak.

– Kedvelt volt a levendulás, rebarbarás és a zsályaszörp, de vitték szép számban az őstermelők füstölt termékeit is. A visszajelzések nagyon pozitívak, a piaccsarnok árusai számára ez egy jó marketing volt, ráadásul kiépíthették kapcsolatrendszerüket is. Tudunk olyan őstermelőről például, akinek sikerült egyességre jutnia egy webáruházzal, aki rendszeres vásárlója lesz a jövőben.

Bruszel Dóra