Csuja Imre szavalt Nyíregyházán

Érdekes egyveleggel kezdte a rendhagyó irodalmi délutánt Csuja Imre. A színművész a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban tartott közönségtalálkozón egy kortárs költő, Kürti László verseiből idézett.

– Először csak Kürti László néhány versével ismerkedtem meg, és el is mondtam azokat, amiket a honlapján tett közzé. Ennek kapcsán jött a közös előadóest ötlete, amiben Babics Jónás könyvét, illetve az ő költeményeit adnánk elő, beszélgetéssel vegyítve. Ez egy szerencsés találkozás volt, engem nagyon elkezdtek érdekelni a művei, ezen keresztül kivetítve pedig a magyar kortárs költészet is – mondta el Csuja Imre.

További képekért kattintson a fotóra!

Kürti László azt mondta, költőként azt tapasztalja, hogy mióta az irodalom létezik, azt folyamatosan temetik. Igaz ez a kortárs írók és költők műveire, amit ennek ellenére egyre többen olvasnak. Ez az internet világában már mérhető is.

– A Vörös Postakocsi szerkesztőjeként is azt tapasztalom, hogy akár 24 órán belül is több mint ezren látogatnak meg egy-egy oldalt. Igazából van olvasottsága a műfajnak, az más kérdés, hogy megtalálja-e az olvasó a maga szerzőjét – tette hozzá Kürti László költő.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban tartott irodalmi délutánon a Költészet Napja alkalmából Babits Mihály Jónás könyve című költeményéből is idéztek.

Erdős József

(Fotó: Kohut Árpád)