Csúcstechnológia a Krúdy moziban

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, 2014-ben 10 millió forintot nyert a Krúdy art mozi az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán. A forrásból egy teljesen új digitális vetítőberendezést állítottak üzembe. Azóta nemcsak művészfilmeket, hanem közönségsikerre számító alkotásokat is bemutatnak a filmszínházban.

ÚJABB  FEJLESZTÉS, ÉLESEBB VETÍTÉS

A pályázatot 2016-ban is kiírta a minisztérium, ahol ismét elindult a Krúdy art mozi és 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert újabb fejlesztésekhez. Mészáros Szilárd, a mozi fenntartójának, a Váci Mihály Kulturális Központnak az igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a pályázati forrásból megújult a hangrendszer és egy új vetítővásznat is beszereztek, ami másfél méterrel szélesebb a korábbitól – így tisztább, élesebb, fényesebb lett a vetített kép.

EGYEDÜLÁLLÓ HANGRENDSZER

A korábbi 8 helyett 12, még korszerűbb berendezés pedig a beszéd- és zenei hang még tisztább és zajtalanabb visszaadását teszi lehetővé, amiket kifejezetten digitális mozis hangzásra terveztek. A mélynyomó teljesítménye körülbelül négyszerese a korábbinak, az akciójelenetek, robbanások mélyhangjai nemcsak hallhatóak, hanem a székekben is dübörögve-rezegve érezhetőek. Az igazgató szerint ennél korszerűbb hangrendszer jelenleg nincs Magyarországon, beleértve az összes kereskedelmi mozit is, ilyen is csak egy van még a miénken kívül hazánkban.
Az igazgató hozzátette, 2015-ben 172 filmet vetítettek, közel 20 000 nézőnek. Rögtön premier után láthatták a Stars Wars: Az ébredő erő című filmet, de nagy sikernek örvendett a Golden Globe-díjat nyert Saul fia is, amit több mint 1000-en tekintettek meg. Sok telt házas előadásuk volt, az újabb fejlesztésnek köszönhetően pedig bíznak abban, hogy a jövőben is hasonló sikereket ér majd el a Krúdy Gyula Art Mozi.