Csökkent a várakozási idő a határátkelőhelyeken Szabolcs-Szatmár-Bereg  megyében

 A csengersimai közúti határátkelőhelyen a várakozási idő kilépő személyforgalomban egy órára, Vállajnál 15 percre csökkent december 23-án délutánra. Beregsurányban két órára esett vissza a várakozási idő és Tiszabecsen is hasonló a határforgalom. Barabásnál csupán fél órát kell várniuk az Ukrajnába tartó utasoknak, de Záhonyban továbbra is hosszabb, jelenleg három óra a várakozási idő a kilépő személyforgalomban. A rendőrség a határátkelőhelyeket teljes kapacitással, folyamatosan üzemelteti.

Az ünnepeket közvetlenül megelőző hétvégén hosszabb ideig tartó várakozásra kell készülniük a személyautóval külföldre tartó utasoknak. Elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Ellenőrizzék még indulás előtt, hogy úti okmányaik megvannak és érvényesek, valamint gépkocsijuk műszaki állapotát. Vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, élelmiszert és meleg ruhaneműt.

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

 

Forrás: police.hu