Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóház nyílik Budapesten

A már jól működő intézmény nagy testvérének alapkövét helyezték el Budapesten, a XV. kerületben, az Árvavár utca 1. alatt. Down Egyesület a komplexum létrehozásával az inkluzív nevel és egyik meghatározó intézményének alapjait teszi le, mely egyszerre biztosít személyre szabott fejlesztő terápiát értelmi lemaradással- és speciális nevelési igénnyel élő érintett gyermekeknek, valamint kínál játszóházi szolgáltatást többségi fiatalok számára is.

A Csodavár célja, hogy munkájával hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához. A fejlesztő terápiákon és segítségnyújtáson túl szeretné, ha a gyermekekben a korai időszakban kialakulhatna a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos természetes attitűd.

Valódi elfogadást és hathatós segítséget csak így lehet várni egymástól. A gyermekkorban, természetes játék közben csodálatos módon tudnak kapcsolódni személyiségek, kötődnek barátságok. Ezt a folyamatot – többségiek és fogyatékkal élők közt –hivatott a Csodavár segíteni a maga eszközeivel.