Csodahelyek! A Kert ott van a legszebb hazai levendulamezők TOP 3-as listáján!
Fotók: A Kert

Kétségtelen, hogy az utóbbi években a levendula lett az egyik legközkedveltebb növényünk. A tihanyi levendulás a legismertebb, innen indult az első Levendula Fesztivál, de azóta a kezdeményezés az egész országban elterjedt. A Nyíregyháza közeli Ferenctanyán például 4000 tő francia levendula várta két hétvégén át a szüretelni vágyókat. A Kert nevű hely sikere pedig nemcsak a látogatói számában mérhető, hiszen a szavazatok alapján jelenleg dobogós a legszebb hazai levendulamezők versenyén.

 

 

Most, hogy lassan vége a 2021-es levendulaszezonnak, nincs más hátra, mint eldönteni: melyik volt a legszebb, legérdekesebb csodahely? A csodahelyek.hu weboldal összegyűjtötte egy térképre az összes hazai levendulás kertet, ahol szüretelni lehet vagy lehetett.

 

KERESIK A KEDVENCET

 

Közel 90 hazai kert gyűlt össze, vannak közöttük nagyméretű, rendkívül népszerű kertek és kisebb, családi gazdaságok is. Ezek közül szeretnék kiválasztani a legszebbet is, így szavazást indítottak, melyik levendulás kert lett az idei kedvenc! A végeredményt július 30-án teszik közzé a Facebook-oldalon, annyit azonban már nyilvánosságra hoztak, hogy a július 19-i állás szerint a TOP 3 hazai levendulamező: @Tisza-tavi Levendulás, a Smaragdfarm és a Nyíregyháza közeli „A Kert” is, ahol közel egyhektáros területen 4000 tő francia levendula várta a szüretelőket.

 

 

FÉLEZER LÁTOGATÓ

 

Az idei évben két hétvégén zajlott a szüret, a négy napon közel 500 látogatónk volt mondta el megkeresésünkre Török-Bolek Tünde, A Kert tulajdonosa. Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, és azt tapasztaltuk, hogy a vendégeink nagy része már nemcsak levendulát jött szedni, hanem piknikezni, pihenni, kikapcsolódni is, ami A Kert legnagyobb célja. Sokaknak egész napos program lett a levendulaszüret, aminek én nagyon örülök. Jó érzés volt, hogy távozáskor azt kérdezték, mikor lesz a következő rendezvényünk. Mi már tervezzük az újabb szüretet a levendula másodvirágzásakor. Úgy érzem, hogy a rengeteg munka lassan beérik, és egy-két éven belül Nyíregyháza legismertebb közösségi kertje lehetünk.

 

 

Bár a legfrissebb adatok szerint A Kert ott van a TOP 3-ban, a versenynek még nincs vége, továbbra is várják a szavazatokat.

 

 

Szavazni a csodahelyek.hu oldalon lehet!