Csillagfutás: szeptember 7-én különleges sportesemény várja a nyíregyháziakat
Fotó: Szarka Lajos

Különleges sportrendezvényt tartanak szeptember 7-én Nyíregyházán. Első alkalommal rendezik meg a Csillagfutást. A Bujtosi Városligetben este lehet majd futni, kivilágított pályán. 

Kondiparkok, futópályák, szabadtéri kosárlabda és röplabda pályák. Az elmúlt években számos olyan infrastrukturális fejlesztés történt Nyíregyházán, mely a szabadidősportot érinti. A megszépült Bujtosi Városliget rekortán futókört kapott, innen is jött az ötlet, hogy egy rendezvényt tartsanak a területen. A Csillagfutás különlegessége, hogy este lesz. 

- Az EMMI mellett a város is támogatja a rendezvényt, és a felújított Bujtosi Városliget lehetőséget ad arra, hogy ilyen eseményeket lehessen ott tartani. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a nyíregyháziak szeretik az ilyen programokat, és bízom abban, hogy most is sokan lesznek – mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. 

A rendezvény egyik szervezője az Omnis Forte Egyesület, mely 2018-ban jött létre. Korábban az Aranycsapat kiállítást is ők hozták Nyíregyházára. 

- Egyesületünk létrejöttének egyik célja az volt, hogy bekapcsolódjunk Nyíregyháza közösségi életébe. Olyan rendezvényeket szeretnénk létrehozni, ami élményt nyújt, és értéket is teremt - mondta Kemecsei György az Omnis Forte Egyesület alelnöke. 

Szeptember 7-én 16 órától már számos kiegészítő program lesz a Bujtosi Városligetben. Három táv vár a futókra, de nem versenyről van szó, így minden célba érkező érmet kap. 1,5, 4,5 és 9 km a versenytáv. Nevezni online formában még lehet, és a helyszínen is lehet jelentkezni. 

- Szeptember 5-én éjfélig lehet online nevezni, de a helyszínen is lehet jelentkezni. Olyan távokat választottunk, mely teljesíthető, a legrövidebben a gyerekek, családok kocoghatnak, van egy 4,5 km-es hossz, és egy 9 kilométeres. Utóbbi a rendszeresen futóknak ajánlott - mondta Pokrovenszki Gergely szervező.

A Csillagfutás első futama 18.30-kor startol, az utolsó pedig 20 órakor. A futókört szinte végig kivilágítják, de lesz egy kis erdei szakasz, ahol jól jön, ha lesz az indulóknál lámpa. A nevezési díj előnevezés esetén 2000 Ft, és a teljes bevételt a Jósa András Oktatókórház Onkológiai részlege kapja. 

- Nagyon sok mindenre van szükség, és örülünk minden felajánlásnak. Mint a Bujtosi rész önkormányzati képviselője pedig örülök, hogy ilyen fejlesztések valósultak meg a Városligetben, igazi közösségi tér lett, a város távolabbi pontjairól is járnak ide a nyíregyháziak futni, sétálni - mondta Dr. Adorján Gusztáv a Jósa András Oktatókórház főigazgatója. 

A szervezők bíznak abban, hogy sokan vesznek majd részt, így komoly adományt kaphat a kórház. 500 futó esetén ez az összeg már elérné az 1 millió forintot. A futók között értékes tombolanyereményeket is kisorsolnak a nap végén, a fődíj egy kerékpár. 

Kapcsolódó galéria

Csillagfutás beharangozó