Csiga Díj

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület logójában korábban egy csiga volt látható, ami egyrészt azt szimbolizálta, hogy lassan, de biztosan elérik a céljaikat, másrészt már akkor is gondoltak arra, hogy, ahogyan a csigának házra, szükségük van egy irodára, közösségi térre. A csiga, mint motívum hosszú évek után is kiemelt szerephez jut az egyesület életében, most egy díj formájában, amellyel az egyesület kifejezi köszönetét. Idén a szabolcsi megyeszékhelyre került a Csiga Díj, az év partnere Nyíregyháza önkormányzata lett. Az önkormányzat büszke a díjra, a város folyamatosan együttműködik a civil szervezetekkel és sokat tesz a fiatalokért.

– Létrehoztuk az Ifjúsági Kerekasztalt, amelynek munkájában sok civil szervezet részt vesz – mondta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. – Most ott tartunk, hogy olyan civil tereket keresünk, ahol a fiatalok el tudják tölteni szabadidejüket. Szeretnénk nekik olyan alternatívákat kínálni, amelyre azt mondják, hogy Nyíregyháza egy olyan hely, ahol számtalan értékes elfoglaltságot tudnak találni. Nagyon sok terve van az önkormányzatnak. Az egyik legfontosabb, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyek itt tartják a fiatalokat, akik pedig már esetleg felsőoktatási tanulmányaik miatt elmentek, azokat visszahívjuk a városba.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület díjával elismerte a Nyíregyházán működő Ifjúsági Kerekasztal tevékenységét és azt a munkát, amellyel az önkormányzat segítette a Kárpát-medencei diákönkormányzatok találkozójának lebonyolítását.