Csernus: Nőjetek fel csajszik!

– Ahogy én gondolkodom a kedves csajszikról meg a nőkről, az egyik a felnőtt, a másik meg annak látszik – így kezdte Csernus Imre előadását, majd azt mondta: – A legtöbb nő képtelen felnőni, nem vállalja az arcát, illúziókat kerget és magának is hazudik. Így látja a magyar hölgyeket a karakán véleményéről közismert pszichiáter. Csernus két csoportra, csajszikra és valódi nőkre osztja a gyengébbik nemet. A sztárdoktor VMKK-ban tartott előadásán az is kiderült, hogy szerinte először meg kellene ismernie magukat a nőknek, mert önismeret nélkül szerinte nincs boldog párkapcsolat. Hozzáfűzte, az önismeret az alapja az önbizalomnak és a kisugárzásnak is. – Egy emberben minél több a meg nem mondott félelem, annál intenzívebben játssza az arcát – tette hozzá. A doktor ugyanakkor hangsúlyozta, ő nem arról beszél, hogy mi a jó párkapcsolat titka, sokkal inkább arra világít rá, milyen feltételek kellenek a kiegyensúlyozott társas élethez.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nem mutatom meg, mi a jó párkapcsolat, ajánlatokat teszek. Az ajánlatokat pedig mindenki saját maga átgondolja, hogy csinálja vagy nem. Nekem ehhez semmi közöm sincs. Azonban azt el tudom magyarázni az embereknek, mit jelent, ha valaki önmagához őszinte, meg amikor önmagának hazudozik. Ezt megfelelően el tudom magyarázni és akkor mindenki saját maga el tudja dönteni, hogy a külvilágban játssza az arcát vagy pedig hiteles – fejtette ki a pszichiáter.

[REKLAM]

Csernus nemcsak a nőkhöz beszélt, a jelenlévő férfiakat is sokszor kényelmetlen önismereti kérdésekkel bombázta. – Mit keres itt, fiatalúr? Kérdezte szarkasztikusan az egyik fiatalembert – majd hozzáfűzte: – Imádok a pasikkal dumálni...

Az est komoly tanulsággal zárult. A pszichiáter azt üzente a nőknek, hogy nőjenek fel, vállalják az arcukat. Ismerjék meg, mi az alkalmazkodás, a rugalmasság, ne használjanak álarcokat. Ha így tesznek, akkor meggyőződése szerint sikeresebbek és boldogabbak lesznek. Az előadásán ezek mellett az is kiderült, hogy az egyik legnagyobb kihívás jelenleg az életében a női vízilabdacsapat felkészítése a riói olimpiára.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)