Cserediákként Új-Zélandon

Az AFS diákcserékkel foglalkozik, Magyarországról 40 országba utazhatnak a középiskolás diákok, akik fogadócsaládoknál laknak, és ugyanúgy középiskolába járnak, mint itthon.

AZ ÉV KÖRZETE

A szervezetnek nyíregyházi kirendeltsége is van, ami tavaly októberben átvehette az „Év körzete” díjat Budapesten. Az ő közreműködésükkel utazik Új-Zélandra Erik is, akinek középiskolai tanára ajánlotta a lehetőséget.

A VILÁG MÁSIK VÉGÉN...

– Sok ország közül lehetett választani. Új-Zéland azért is különleges számomra, mert a világ másik végére mégiscsak ritkán jut el az ember. Sok sportot ki szeretnék majd próbálni, és az ottani törzsi nyelvet is meg akarom ismerni. 10 éve tanulom már az angol nyelvet, így bízom benne, hogy a kommunikáció nem fog nehézséget okozni. Az biztos, hogy életre szóló élményekkel teli évem lesz. Szeretném fejleszteni az önállóságomat, valamint az alkalmazkodóképességemet, és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy az osztálytársaim és a családom mennyit fog változni az egy év alatt – mesélte Erik.
Toldi Zsuzsanna, az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram megyei körzetelnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, azok a fiatalok, akik a következő tanévet külföldön szeretnék elkezdeni, még jelentkezhetnek.

MÉG LEHET JELENTKEZNI

Február 6-7-én lesz a következő kiválasztás számukra. A szervezet arra is lehetőséget biztosít, hogy külföldről jöjjenek diákok Magyarországra. A keresztféléves fiatalok februárban érkeznek Columbiából, Paraguayból és Malajziából Nyíregyházára, és decemberig lesznek városunkban. (Fogadócsaládoknak is folyamatosan lehet jelentkezni.)
Bővebb információ kérhető Toldi Zsuzsannától a 20/337-2992-es telefonszámon vagy a zsuzsanna.toldi@afs.org e-mail címen.

(Szerző: Bruszel Dóra)