Cseppnyi önbizalom program

Cseppnyi önbizalom program

A vizelettartási zavar több évtizeden át az a betegség volt, melyről nem kérdezett a háziorvos és nem mert beszélni a beteg, annak ellenére, hogy olyan gyakori, mint a szénanátha.
A Cseppnyi Önbizalom Program kezdeményezői bíznak abban, hogy évről évre egyre inkább sikerül elérni, hogy az érintettek megnyíljanak háziorvosuknak, körzeti ápolójuknak és leomoljon az a fal, amely a témát övezi. A javulást jól példázza a már több mint 60 ezer érdeklődő, aki az elmúlt években részt vett a programban és felvállalta problémáját.

A PROGRAM 2012-BEN INDULT

A Cseppnyi Önbizalom Program 2012-ben indult az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szakmai támogatásával, illetve az SCA Hygiene Products Kft. partner-együttműködésében.
Az idei évtől a Magyar Kontinencia Társaság is a kezdeményezés mellé állt, szakmai támogatásával járul hozzá a program sikeréhez.

MEGYÉNKBEN 18 PRAXIS, NYÍREGYHÁZÁN 3 HÁZIORVOS CSATLAKOZOTT

Az idei év tavaszán 329 háziorvosi rendelőben várják elsősorban a szakdolgozók azokat az érintetteket és a hozzátartozókat, akik eddig féltek és nem mertek beszélni a problémáról. A praxisokban rendelési időben várják a körzethez tartozó betegeket. A szakdolgozó felméri az érdeklődők tájékozottsági és érintettségi szintjét, és személyre szabott megoldást javasol a probléma megfelelő kezeléséhez.

A programról további információkat a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon találhatnak.

Szoboszlai Tibor