Csalódottság, tehetetlenség - Bajnokesélyes volt a  kosárcsapat, de a vírus mindent átírt

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hetekkel ezelőtt jelezte, befejeződött a 2019/2020-as bajnokság. A Hübner Nyíregyháza BS remekül szerepelt az NB-I/B-ben, és harcban állt a feljutásért. A játékosok jelenleg még edzenek. 

Februárban még minden szépnek tűnt. A Hübner Nyíregyháza BS sorban győzte le ellenfeleit a bajnokságban. Utoljára március 8-án léphetett pályára a csapat, majd a koronavírus-járvány magyarországi terjedése miatt előbb félbeszakították, majd befejezettnek nyílvánították a szezont. A Cápák így a második helyen végeztek a MAFC mögött. Érthetően csalódottak voltak mind a kosarasok, mind a szakmai stáb tagjai. 

-  Bajnoksesélyesek voltunk, remek szezon volt a hátunk mögött, így nagyon csalódottak voltunk, hogy ilyen lett a vége. Amikor jött a vírus, nem tudtuk, hogyan lehet védekezni ellene, és fájó, hogy így lett vége az idénynek. Továbbra is edzésben maradunk, most lehet javítani a dobásokon, taktikán, erőnléten, ezzel foglalkozunk – mondta Siska János, a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője.
 
A bajnokság lefújása után is edzésben maradtak a játékosok. Kezdetben magukban tréningeztek, ám a Continental Aréna teraszán kialakított edzőrész alkalmas arra, hogy kis csoportokban végezzék a munkát. 

- Egy alaperőt próbálunk továbbvinni, és fejleszteni a robbenékonyságot. Az otthoni edzések nem jelentettek többet, mint egy szintentartást. Most kihasználjuk a lehetőséget, hogy egy hosszú alapozást végezzünk - mondta Tarnóczy Zalán erőnléti edző. 

A jövőről egyelőre semmit nem lehet tudni. Nem kizárt a létszámemelés a legmagasabb osztályban, és azt sem lehet tudni, mindegyik gárda tudja-e vállalni az „A” csoportos szereplést. A nyírségiek továbbra is számítanak a helyi kötődésű játékosokra, de több kosarast is keresnek más együttesektől is.