Családi vacsora címmel hirdetett rajzpályázatot  a Bonduelle Nyíregyházi Gyára
Családi vacsora címmel hirdetett rajzpályázatot a Bonduelle nyíregyházi gyára

Családi vacsora címmel hirdetett rajzpályázatot  a francia tulajdonú Bonduelle Nyíregyházi Gyára. A legnagyobb csemege kukoricát előállító ország helyi üzeme első alkalommal a dolgozók gyerekei köréből várta a rajzokat és döntött a díjakról.

A kedvenc zöldségekre, és egy ideális családi vacsorára volt kíváncsi a rajzpályázatot meghirdető zöldségfeldolgozó, a Bonduelle nyíregyházi gyára. Így hirdette meg három kategóriában az ovisoknak és iskolásoknak szóló rajzpályázatot, melyre közel 120 munka érkezett.

Suta  Orsolya, Szent Imre Katolikus Általános Iskola, I. díj – alsó tagozat.

Én rajzoltam sok zöldséget, és még a családot egyb felirat mellé és egy borsófőzeléket.

Nagykőrös és Békéscsaba mellett kiemelten fontos a nyíregyházi gyár, melynek 100, idényben 250 dolgozója van. Kizárólag exporta gyártanak, nyugat-európába. Szabolcsi és hajdúsági földekről betakarított csemegekukoricát és borsót konzerválnak.

Orosz Erzsébet Minőségbiztosítási vezető, Bonduelle Nyíregyházi Gyára:

Ezt a rajzpályázatot kísérleti jelleggel hirdette meg az üzemünk. Azokat az iskolákat választottuk, ahova a dolgozóknak jár gyereke, ez 12 intézmény, ennek a 12 intézménynek hirdettük meg idén a pályázatot. Körülbelül 100-110 db rajz érkezett hozzánk, a téma az egészséges étkezés volt, azon belül is egy egészséges családi vacsora.

Szakmai zsűri döntése alapján három kategóriában értékes ajándékkal jutalmazták a győzteseket.

A rendezvényen mind a magyar, mind a francia igazgató - aki a Bonduelle család tagja -, szólt a gyár alapításáról, termeléséről és a fejlesztésekről. A család 1853 óta dolgozza fel a zöldségeket. Ez volt az első ilyen típusu üzem Franciaországban.

Décsi Tibor üzemigazgató, Bonduelle Nyíregyházi Gyár:

Ezt a gyárat 2012-ben vásárolta meg a Bonduelle, addig magánvállalkozásként működött. Azóta óriási fejlesztéseket hajtottunk végre. Kétféle terméket gyártunk. Zöldborsót és csemegekukoricát, de azt nagy mennyiségben. Szabolcsból és Hajdúságból vásároljuk az összes nyersanyagot, ami óriási mennyiség, 40 ezer tonna.

A Mazsola Egyesület szakembere utalt az október 18 – án ünnepelt zöldségek világnapjára, és sorra vette a különféle növények élettani hatásait. A világon 240, Magyarországon körülbelül 40 - 50 féle zöldség terem, melyek mindegyike védi egészségünket.