Családbarát munkahely címet kapott a Polgármesteri Hivatal

Idén először nyerte el a Polgármesteri Hivatal a Családbarát munkahely címet, amit hatodik alkalommal hirdetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Vállalkozások, önkormányzatok és különböző, alkalmazottakat foglalkoztató szervezetek pályázhattak a címre. A tender során be kellett mutatni, az adott szervezet milyen intézkedéseket, lépéseket tesz annak érdekében, amely a család és a munkahely összeegyeztethetőségét segíti. A Magyarországon lévő önkormányzatok közül 2016-ban mindössze hat viselheti a Családbarát munkahely címet.

 

Jól teljesíteni jó háttérrel lehet

 

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, ez egy elismerés a hozzáállásukról, arról, ahogyan a családokhoz és a munkavállalókhoz viszonyulnak. Az alpolgármester hozzátette, benne van a nevében, hogy „családbarát” és „munkahely”. Jászai Menyhért kifejtette, mind a kettő nagyon fontos, hiszen akkor tud az ember jól teljesíteni egy munkahelyen, ha a háttér biztosított.

A Polgármesteri Hivatal rendszeresen szervez őszi, illetve tavaszi tábort a dolgozók gyermekeinek a szünidők idejére, mellette pedig Mikulás- és karácsonyi ünnepség is vár a kicsikre, de klasszikus családi programok is fogadják a dolgozókat és családjukat. A Családbarát munkahely címet egy éven át viselheti a Polgármesteri Hivatal.

M. E.