Család és Karrier Pont nyílt Nyíregyházán – Célja a nők segítése a munkában és a családban
Család és Karrier Pont nyílt Nyíregyházán

Mintegy 200 millió forint európai uniós támogatást nyert Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, és a Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel konzorciumban valósítja meg a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázatot.

Elindult Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának legújabb projektje, amelynek középpontjában a nők és a családok állnak. A Polgármesteri Hivatal a  Mindennapok Női Szemmel Egyesülettel konzorciumban valósítja meg, mintegy 200 millió forint európai uniós támogatásból a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázatot.

Nyíregyháza város számára is kiemelten fontos a foglalkoztatási helyzet javítása és ezzel összhangban egy optimális foglalkoztatási szerkezet kialakítása. Az a program, amellyel most megszólítjuk a hölgyeket, az azokra a hölgyekre vonatkozik, akik valamilyen szempontból nem tipikus foglalkoztatási helyzetben vannak. Például pályakezdők, 25 év alattiak, megváltozott munkaképességűek, tartósan munkát keresők vagy otthonukban idős, esetleg beteg hozzátartozót gondozók. Ez a program arról szól, hogy ez alatt a másfél, két év alatt igyekszünk számukra lehetőségeket kínálni, tanácsokat, konkrét állásokat, életvezetési és egyéb tanácsokat is adunk.

– mondta el Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának címzetes főjegyzője.

A projekt során megvalósítandó helyi CsakPONT célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítse. A Polgármesteri Hivatalban megnyílt iroda többek között ingyenes jogi, mentálhigiénés tanácsadásokat is nyújt, továbbá a pályázati programok mellett gyermekfelügyeletet is biztosít. Kiemelt feladata a nők a családok helyzetének javítása közvetlen és közvetett segítségnyújtással, a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka össze-egyeztethetőségének érdekében.

Elsősorban várjuk azon nőket, kisgyermekes anyákat, gyed-ről, gyes-ről visszatérőket, nagycsaládosokat, szociális hátrányban szenvedőket, édesapákat, nagyszülőket, akik szeretnének visszatérni a munka világába és nehézséget okoz ez számukra.

– mondta el Tukacs Ágota, a projekt szakmai vezetője.

Az iroda nyitvatartási időben várja az érdeklődőket Nyíregyházán a Kossuth tér 1. szám alatt.