Család- és Gyermekjólétis napközis tábor

Ismeretszerzés az erdőben

Természetismereti vetélkedő volt az Erdei Tornapályán. A gyerekeknek a feladata az volt, hogy ismert, gyógynövényként is használt leveleket, terméseket keressenek az árnyat adó fák között. 40 iskolás négy csoportban próbált minél több ismeretre szert tenni. A feladatot a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai találták ki, akik június 19-től 26-ig nyári napközis tábort szerveztek 7 és 15 év közötti tanulóknak az iskolai szünet egy részére.

Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család-és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta, elsősorban a Család- és Gyermekjóléti Központ látókörében élő családok gyermekeinek szervezeték a tábort. Hozzátette, olyan családokon próbálnak meg segíteni, akiknek nagyon nehéz önerőből az egész nyarat megoldani.

 

Napközis tábor, ahol nem csak szórakoznak a gyerekek

 

A napközis tábor hétfőtől péntekig reggel 8 órától délután 4-ig várja a gyerekeket. Minden nap egy fő programot szerveztek a rájuk felügyelő szakemberek, de ezeken kívül prevenciós előadáson is részt vehetnek a táborozók. A Nyíregyházi Rendőr-főkapitányság munkatársai ugyanis baleset- és bűnmegelőzési tájékoztatóval szélesítik ismereteiket. A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete pedig elsősegéllyel kapcsolatos bemutatót tart a tábor ideje alatt.


Közösségi szolgálatot teljesítő diákok

 

A gyerekekre a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozói felügyelnek. Nekik segítenek olyan diákok, akik iskolai közösségi szolgálatukat teljesítik.

 

Ingyenes program

 

A tábor a résztvevő gyerekeknek ingyenes, napi három étkezés mellett a programokért sem kell fizetniük. A napközik lelehetőséget a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ saját forrásaiból, valamint felajánlásokból valósítja meg.

ME.