Csak oltási igazolvánnyal lehet majd repülni, ha újraindul az élet?

Csak oltási igazolvánnyal lehet majd repülni, ha újraindul az élet?
Csak oltási igazolvánnyal lehet majd repülni, ha újraindul az élet?

Szinte mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mikortól utazhatunk, repülhetünk korlátozások nélkül. Erre egyelőre nincs pontos válasz, de azt már sejteni lehet, hogy a vakcinaigazolvány nélkül nem utazhatunk külföldre. Erre utal az ausztrál Qantas légitársaság vezérigazgatójának nyilatkozata is.

Alan Joyce, a Qantas légitársaság vezérigazgatója szerint a világ országainak vezetői ragaszkodni fognak ahhoz, hogy csak beoltott külföldiek, illetve turisták utazhassanak be országukba – derül ki  a BBC cikkéből.

Hozzátette, ha az államok nem is fognak ragaszkodni ehhez,

a légitársaságok biztosan a vakcinaigazolványhoz fogják kötni az utazásokat.

Alan Joyce szerint tehát csak azok utazhatnak majd tavasztól repülőgéppel, akiket már beoltottak, vagy bizonyítottan átestek a Covid-betegségen.

Kiemelte, hogy a légitársaságok felelősséggel tartoznak az utasaik és munkatársaik iránt, ezért nem tehetik meg, hogy bárkit is veszélybe sodorjanak, illetve kitegyenek a megfertőződés esélyének. Többek között ezért fogják valószínűleg a vakcinaigazolványtól függővé tenni az utazást, illetve a jegyfoglalást.

A Qantas vezetője úgy véli, ezt a feltételt az utasok is el fogják fogadni, amit egy általuk készített, a fogyasztóik körben végezett felmérésre alapoz.

A megkérdezettek 90 százaléka válaszolta azt, hogy kötelezővé kell tenni, hogy csak azok utazhassanak, akik már megkapták a vakcinát

– mondta.

hirado.hu