Csak a hajrában dőlt el a meccs Zalaegerszegen

Vasárnaptól megkezdődik a háromhetes válogatott szünet a kosárlabda bajnokságban.  Előttea szezon egyik leghosszabb túráját és az ahhoz kapcsolódó igen nehéz mérkőzést kellett teljesítenie a Hübner Nyíregyháza BS-nek Zalaegerszegen.

"Az előjelek egyáltalán nem nekünk kedveztek, mégis az elmúlt hetek egyik legbátrabb játékával mentünk ki a parkettre. Darius Perry, Fazekas Csaba és Rytis Pipiras is nagyon jól kezdett, mindhárman dobálták a hárompontosokat, ezzel a negyedik perctől kezdve nagy előnyt alakítottunk ki. Dicsérhető volt a védekezésünk, saját palánkunk alatt rendre leszedtük a lepattanókat, a támadójátékunk pedig összeszedett volt. Labdaszerzések után Perrynek lehetősége volt gyors kosarakat szerezni, irányítónk kettő plusz egy után bevágott egy triplát is, ezekkel hét perc után már 15 pontnál járt. A parádés negyed végéhez közeledve Pipiras és Kiss Benedek talált be távolról, majd amerikai irányítónk ugyancsak triplával lezárta a játékrészt.
Jól kezdődött a második negyed is, hiszen jó védekezések után Perry látványos passzából Erik Copes zsákolt, majd jött egy újabb tripla Fazekastól (25–43). Továbbra is kapartunk védekezésben, labdákat szereztünk, Szobi Dániel blokkolt, de sajnos a faultjaink is nagyon gyűltek, kulcsembereink közül Pipiras és Copes is három személyi hibánál járt (tizenhét perc után 5–13 volt a faultarány). Ezzel egy időben megálltunk elöl, nem helyezkedtünk jól, statikussá váltak a támadásaink, amit kihasznált a ZTE és a nagyszünetre visszajött öt pontra (45–50).
A ZTE a fordulást követően is jól védekezett, összességében nehezen kerültünk jó dobóhelyzetbe, Pipiras azonban remekül játszott, három perc alatt hét pontot szerzett. A 27. percben Keller Iván hármasával fordított a ZTE, amire azonnal jött válaszul Perry triplája, ám a lendületbe jött D’Mitrik Trice vezetésével elléptek a hazaiak. Bazsó Brúnó hármasa nagyon kellett mínusz hét pontnál, utána Perry labdát szerzett és dobott egy kettest – nem törtünk meg tehát! A negyed végén hét másodperc sem volt hátra, a saját alapvonalunktól végig rohantunk és Pipiras dobott még egy ziccert.
A negyedik etapban újra fel kellett állnunk hétpontos hátrányból, ebben Kass Balázs hármasa nagy segítség volt, majd Dickerson középtávolijával egyenlítettünk. Perry akármilyen ellenséges környezetben is játszott, tarthatatlan volt, de minden igyekezetünk ellenére is úgy tűnt, a zalaiak felül kerekednek. A mérkőzés vége felé már nem nagyon szerezhettünk lepattanót, a játékvezetők többször kizárást fújtak le szabálytalannak. Ennek az lett a vége, hogy 17–27-es faultarány mellett 30–8 lett a büntetőarány...
Mindenesetre mi küzdöttünk! Mitchell Smith és Danilo Osztojics is nagyot zsákolt, amivel már kilenccel vezettek a hazaiak. Perry bevágott egy hármast, másfél perccel a vége előtt már csak öt pont volt a hátrányunk. Fordulópont lehetett volna, ha egy perccel a vége előtt sportszerűtlennek ítélik, ahogy Trice fejbe könyökölte Perryt, ám sima támadóhibát kapott a zalai. Ekkor már csak rohantunk az eredmény után, nem volt valós esélyünk az egyenlítésre." - írja a csapat közösségi oldala. 

TIPPMIX NB I/A, 20. FORDULÓ
Zalakerámia ZTE KK – Hübner Nyíregyháza BS 97–87 (21–38, 24–12, 26–19, 26–18)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, v.: Nagy, Söjtöry, Minár.
ZTE: Trice 14/9, O’Reilly 9/3, Polster 9/9, Smith 22, Osztojics 17. Csere: Rakicsevics 10, Keller I. 16/6, Szalay, Zsíros. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
Nyíregyháza: Kass 8/6, Perry 35/12, Fazekas 6/6, Pipiras 16/9, Copes 10. Csere: Bazsó 3/3, Kiss 3/3, Szobi, Dickerson 6. Vezetőedző: Darko Radulovic.