Csabainénak kell visszalépnie a jobbikos jelölt szerint

A 2014-es önkormányzati konszolidáció után 18 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány Nyíregyházától, most azonban nem lehet tudni, hogy mennyi lehet Nyíregyháza adósságállománya – ezt mondja Lengyel Máté.


A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje ezért sajtótájékoztatóján kérdéseket intézett az önkormányzat vezetőihez. Azt szeretné megtudni, mekkora jelenleg a város adóssága, mennyi jelzálog van az önkormányzati ingatlanokra bejegyezve és ezen túl mennyi a hitelállománya az önkormányzati cégeknek, valamint mekkora jelzálog van az önkormányzati cégek ingatlanjaira bejegyezve. Az ellenzéki képviselőjelölt arra fontos kérdésre, hogy megegyeztek-e már egy esetleges visszalépésben az MSZP-s jelölt, Csabainé javára, vagy éppen a volt polgármesternek kellene visszalépnie Lengyel Mátét erősítve, azt felelte, köztudott, hogy Csabai Lászlóné és Szabó Tünde szoros családi barátságban állnak, ezért Csabainé szerinte nem hajlandó a Fidesz jelöltjét, Szabó Tündét ellenfélként kezelni, ezért neki kell visszalépnie.

Lengyel Máté, országgyűlési képviselőjelölt (Jobbik) elmondta:

Csabainé döntésén múlik ez az egész. Én úgy gondolom, hogy náluk pattog a labda. Nem lehet úgy a Fideszt megverni, nem lehet úgy legyőzni és Nyíregyházán nem lehet úgy ellenzéki mandátumot szerezni, hogyha egy képviselőjelölt kijelenti azt, hogy ő nem hajlandó támadni a Fidesz képviselőjelöltjét családi okokra hivatkozva, családi barátságra hivatkozva.