Civil konferencia Nyíregyházán
A XI. alkalommal rendezték meg a Civil Konferenciát Nyíregyházán. A résztvevők tájékozódhattak a civil szervezetek idei támogatási rendszeréről, a pályázati lehetőségekről, valamint az aktuális gazdasági és adminisztrációs feladatokról.

Pályázatokról, gazdasági kérdésekről és aktuális feladataikról tanácskoztak a civil szervezetek Nyíregyházán az önkormányzat, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Nyíregyházi Civil Fórum, a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesülete, valamint a Fiatalok Kulturális Szövetsége szervezésében. Petneházyné Bugán Magdolna, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke elmondta, céljuk, hogy azok a civil szervezetek, amelyek ebben az időszakban adják be pályázataikat, komplett tájékoztatást kapjanak arról, hogy ezt hogyan tudják megtenni.

További képekért kattintson a fotóra!

Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy a civil szervezetek ez év márciusig kaptak haladékot az alapszabályuk módosítására. Amennyiben ez nem történik meg, a bíróság felszámolja az adott szervezetet.

 

25 MILLIÓ FORINTOS VÁROSI KERET

 

A civil konferencián részt vett Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, aki a városi civil pályázati kiírásokról tájékoztatta az érdeklődőket. Hangsúlyozta, a közgyűlés az elmúlt héten elfogadta a város költségvetését, amelyben a civil támogatási keretprogram 25 millió forinttal szerepel. A pályázati kiírások február végére várhatóak. A város a szociális, kulturális, sport, szabadidő, közbiztonsági tevékenységi területekről várja a pályázatokat. A pontos kiírások Nyíregyháza honlapján jelennek majd meg.

A konferencia résztvevői előadást hallhattak a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásának változásairól, valamint a civil szervezetek aktuális gazdasági és adminisztrációs feladatairól.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)