Cinkos, aki néma! - Ezzel a címmel nyílik kiállítás a Bethlen Gábor Gimnáziumban
Cinkos, aki néma! - Ezzel a címmel nyílik kiállítás a Bethlen Gábor Gimnáziumban

Ezzel a címmel nyílik kiállítás a nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnáziumban (Nyíregyháza, Gomba u. 7.) november 12-én, kedden.

Az Élet Menete Alapítvány 11 tablóból álló összeállítása a holokauszt történetén keresztül mutatja be, hogy a tömegek passzivitása hogyan segíti a szörnyű tettek elkövetőit. A diákoknak szóló üzenet: amikor tettekre van szükség, ne légy csendes szemlélő! A passzivitás sohasem az áldozatokat segíti, hanem mindig az elkövetőket! 

A megnyitóünnepségre 10 óra 30 perckor kerül sor, dr. Ulrich Attila alpolgármester és a szervezők képviselőinek beszédével. A kiállítást középiskolás diákoknak ajánlják, de akár általános iskolák 7-8. osztályosainak is. Előzetes időpont-egyeztetést követően november 22-éig, diák tárlatvezetők segítségével tekinthetik meg az érdeklődők a kiállítást, mely kb. 40 percig tart.  Mivel közben az iskolában tanítás is zajlik, javasolják, hogy a tanítási órák kezdetéhez igazítva tervezzék a látogatást: 7.45; 8.40; 9.40; 10.35; 11.30; 12.30; 13.25; 14.15 – így az óraközi szünetek zaja nem zavarja a kiállítás megtekintését.  A zsúfoltság és ütközések elkerülése érdekében a következő elérhetőségeken kérik a diákcsoportok bejelentkezését:  42/406-079/18-as mellék, vagy  info@bethleniskola.hu.