Cigándon a Szpari
A tabella második helyén álló Cigánd otthonába látogat szombaton a Szpari. Az ellenfélnél sokan kötődnek Nyíregyházához.

Sánta Tibor, Ur László, Sipos Tamás, Katona György. Nem is olyan rég még a Nyíregyháza Spartacus összeállítása is kezdődhetett így, most viszont mindannyian a Cigándot erősítik. És akkor még nem beszéltünk azokról – Fekete, Kovács, Markovics, Félegyházi –, akik a Nyírsuliban, illetve a Bozsik Akadémián nevelkedtek. A vezetőedző, Fogarasi Zoltán ereiben is nyíregyházi vér csörgedezik, már diákként is a Szparinak szurkolt, így aztán mondhatnánk azt is, hogy a Nyíregyháza ellenfele szombaton a Nyíregyháza lesz, cigándi mezben.

A házigazda szintén jó formában van, csak a Kazincbarcika ellen játszottak döntetlent, a többi meccsüket megnyerték. Roszel és Popescu személyében két gólerős játékosuk van, 31 lőtt góljukból – ami a legtöbb a mezőnyben – 18-at ketten szereztek. A Spartacus viszont a legkevesebb gólt kapta, és gólaránya pontosan megegyezik a Cigándéval. A pikánsnak ígérkező meccs szombaton 15 órakor kezdődik. Jegyek elővételben a Szpari klubirodájában is kaphatók. A találkozót a Nyíregyházi TV is közvetíti, vasárnap 18 órától felvételről.

Dankó L.