Center érkezett - Lászlop Alexandra a Fatum Nyíregyháza játékosa!

A héten újabb játékosokkal kötött megállapodást a Fatum Nyíregyháza, így a női röplabda együttesnél marad Sanja Kalicanin és Genesis Francesco is. Az már korábban eldőlt, hogy Tatjana Matic is nyírségieket erősíti a következő idényben is, csakúgy mint Tóth Fruzsina, Inneh-Varga Eliza és Szabó Lili. Megállapodott a klub Lászlop Alexandrával is. A center legutóbb a Palota csapatában játszott, korábban pedig Újpesten röplabdázott illetve strandröplabdázott. 

-Nagyon örültem a megkeresésnek, eddig még nem volt alkalmam belekóstolni a profi röplabdás életbe, de ez most megadatott! Kíváncsian várom az idényt, hiszen a Nyíregyháza az egyik legjobb csapat az NBI-ben és szeretnék részese lenni a sikereknek - mondta Lászlop Alexandra.

Rajta kívül több külföldi röplabdással is szerződést köt a csapat, rövidesen bejelentik az érkezőket.

- Kész a keretünk, mindenben megállapodtunk a játékosokkal, rövidesen a szurkolóknak is bemutatjuk az összes új játékost - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Végig hazai környezetben tréningezik majd a csapat, minden feltétel adott a munkához, ezért nem indokolt, hogy edzőtáborba utazzon az együttes. A Magyar Röplabda Szövetségben elkészítették a 2018–2019-es idény versenynaptárát, amelyet az MRSZ elnöksége már jóvá is hagyott. Emellett elkészült a női extraliga alapszakaszának sorsolása is. Ez alapján a Fatum Nyíregyháza október 7-én hazai környezetben kezd a Jászberény ellen, majd a bajnok Békéscsabához látogat. A csapat a CEV Kupában a svájci bajnokság bronzérmese, a Dudingen ellen játszik novemberben illetve december elején.

Dankó László