Célkeresztben a negyedik olimpia

Negyedik olimpiájára készül Helebrandt Máté. A nyíregyházi atléta világranglista helyezésének köszönhetően juthat ki Párizsba. A sportoló számára nagy élményt jelentett a tavalyi budapesti világbajnokságon való részvétel. 

2 másodperc. Ennyivel kapott ki legutóbb az országos bajnokságon Helebrandt Máté, és lett ezüstérmes. A nyíregyházi atléta bosszús volt, hogy hosszú idő után nem tudta megvédeni címét, de ez még dacosabbá teszi. A sportoló számára mozgalmas lesz a következő időszak, mivel számos nemzetközi verseny vár rá. Párizsban rendezik majd az olimpiát, ez pedig már a negyedik ötkarikás játékok lenne Máté életében. Tavaly óriási élmény volt számára, hogy hazai környezetben versenyezhetett a világbajnokságon. 

- Óriási élmény volt a hazai rendezésű világbajnokság, ahol barátok, hozzátartozók és sok ezer magyar szurkolt nekem. Sikerült egyéni csúcsot is javítanom akkor, feledhetetlen verseny volt - mondta Helebrandt Máté. 

Helebrandt Máté az Európa-bajnokságon már biztosan ott lesz, teljesítette a kvalifikációs szintet, az olimpiára viszont világranglista helyezésével juthat ki. Jelenleg a 40. helyen környékén van, és a legjobb 48 indulhat Párizsban.