Búzaszemek farsangja
Sikeres volt a télbúcsúztató, hiszen még a Nap is kisütött a nyíregyházi Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézményének farsangjára. A jelmezbe bújt óvodások arca sugárzott az örömtől, a fergeteges hangulatról versenyjátékok, tánc, zene, finomságok, na meg a kreatívabbnál kreatívabb maskarák gondoskodtak.

– Minden évben az óvodásokkal együtt várjuk ezt a napot, sokat készülünk rá mindannyian. A gyerekek sokszor már hónapokkal korábban kiválasztják jelmezeiket, melyek évről évre fantáziadúsabbak. A szülők is gyakran segítenek ebben a döntésben, és nagyon jó azt látni, hogy ötleteikkel mennyire kifejezik a csemetéjük személyiségét – mondta Szalainé Benyusz Klára intézményvezető.

 

ELZA ÉS A SZUPERHŐSÖK MÉG MINDIG NÉPSZERŰEK

 

A gyerekek jelmezválasztásánál valóban csak a fantáziájuk szabott határt. A pókemberek és batmanek mellett a lányok is merítettek a szuperhősök világából, Szabó Sára (6) például Supergirl bőrébe bújt. Évről évre a legnagyobb kedvencek közé tartoznak a Jégvarázs animációs film karakterei, Tóth Inez (3) Elza ruháját és haját öltötte magára. Különlegességekből sem volt hiány, Lesku Barnabás (6) egy nosztalgiavonatozás hatására kalauznak öltözött, így nem maradt el a jegykezelés az óvodában. Hajnal Ákos (4) egy már-már ijesztő maskarát választott, egy film hatására ötvözte a kalóz és csontváz szerepeket. Bacsó Andornak (6) segítsége is akadt, robot jelmezét édesapja saját kezűleg készítette, dobozokból, színes papírokból és egyéb kreatív kiegészítőkből.

 

A SZÉKFOGLALÓ A KEDVENC

 

A farsangi program sokszínű volt, a csemeték csoportonként jelmezbemutatót tartottak, ezt pedig különféle versenyjátékok követték. Noha az evő-, és ivóversenyek, ügyességi játékok mindig népszerűek, a gyerekek elmondása szerint a legnagyobb kedvenc idén a székfoglaló volt, melyet nem tudtak megunni. Természetesen a tánc sem maradt el. A Halász Judit klasszikusoktól kezdve, egészen napjaink slágeréig, minden stílus helyet kapott a zenelejátszókban, így senki nem maradt ki a jóból.

Farkas Fanni

(Fotók: Kohut Árpád)