Büszke a tanítványaira
A Nyíregyháza Város Sportjáért járó Kovács „Bütyök” József díjat vehette a legutóbbi közgyűlésen Kerekes László. A dobóatléták edzője több élsportolót nevelt már, Kürti Éva személyében pedig olimpikonja is volt.

Kerekes László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakembere 38 éve foglalkozik nehézatlétikával. Kezdetben versenyzőként, 25 éve pedig már trénerként vesz részt az edzéseken. A közelmúltban Nyíregyháza Város Közgyűlésétől a Város Sportjáért járó elismerést, a Kovács „Bütyök” József díjat vehette át. Pályafutása során számos olyan sportolóval dolgozott, akire nagyon büszke.

Volt egy Gyurján Tamás nevű tanítványom, aki nehéz körülmények között nőtt fel. Mégis egyszerre végzett el két egyetemet, majd 5-6 éve meglátogatott, és mondta, hogy lefutotta egy versenyen a 180 kilométeres távot, nehézatlétaként. Azt mondta, ezt, és sok mást is nekem köszönhet. De említhetném Hajnal Máriát is, aki ma úszóedzőként dolgozik, és azt mesélte, a szakmát nálam tanulta meg, azokat a módszereket alkalmazza ő is, amiket nálam látott. És persze büszke vagyok Kürti Évára is, aki ma már Amerikában él, de ha hazajön, első dolga, hogy meglátogat. Ezért érdemes dolgozni – mondta Kerekes László edző.

Kürti Éva személyében volt már egy olimpikonja, most pedig Szikszai Róbert esélyes arra, hogy ott legyen a játékokon. Ha idén nem is sikerül a szintet teljesíteni, négy év múlva, ha így fejlődik a nyíregyházi atléta, akár éremesélyes is lehet. Kerekes László mégis egyik legfontosabb feladatának a versenyekre való felkészülés mellett a gyerekek nevelését tartja. Igyekszik őket olyan szellemben oktatni, hogy az élet más területein is megállják a helyüket.

Dankó László