Büntetőkkel büntetett a Budafok - kikapott a Nyíregyháza Spartacus

Budafokon lépett pályára a bajnokság 12. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus. Talabér Attila sérülése végül nem javult annyit, hogy bevethető legyen. 

Budafok - Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)

Budafok

Jv: Molnár Attila (Szalai, Vörös)

Budafok: Kovács Z. - Opavszky, Króner, Romic, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Farkas B. 88.), Micsinai(Kulcsár 69.), Vankó (Margitics 77.) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Nyíregyháza Spartacus: Jova - Pejovic, Fodor F., Végső (Tóth Á. 80.), Svedyuk, Kártik(Szekszárdi 89.), Cenaj (Tóth B. 69.), Busai, Sinanovic, Kovács N., Hornyák 

Edző: Lengyel Roland

A Szpari kezdte a találkozót, és rögtön az első percben egy lövés elkerülte a hazai kaput. Bátran kezdtek a mieink, Kovácsnak már a harmadik percben volt védenivalója. A 6. percben Sinanovic ment el szélen, de pontatlan volt a lövése. Szervezetten játszott a Spartacus, az első tíz percben a hazaiaknak nem volt helyzetük. Kovács D. kapott sárgát műesés miatt, a budafoki támadó büntetőt szeretett volna kiharcolni. A 14. percben megint Kovács D., ezúttal egy beadás után fölé lőtt középen. A 15. percben 11-est kapott a hazai csapat, Ihrig-Farkast buktatták a mieink a 16-oson belül. A büntetőt Kovács D. értékesítette, 1-0. A kapott gól megfogta a csapatot, amit igyekezett a Budafok kihasználni. A 20. percben egy szöglet után Ihrig-Farkas fejelt, Jova nagyot védett. A folytatásban kiegyenlített volt a játék. A 30. percben előbb egy Szpari lövés ment mellé, majd a másik oldalon sikerült tisztázni középről. Nagy helyzet egyik oldalon sem volt, a pálya közepén folyt a játék, és mindkét csapat jól védekezett. Az utolsó két percben beívelésekkel próbálkozott a Nyíregyháza, de rendre mentettek a védők, így maradt az 1-0 az első 45 perc után. A második játékrész elején többet birtkolta a labdát a Spartacus, az első lövés mégis a hazaiaké volt, ami nem volt pontos. Az 50. percben Ihrig-Farkas került helyzetbe, de mellé lőtt közelről, majd öt perccel később Jova védett, a szöglet után pedig Romic fejelt fölé. A 60. percben Sinanovic lőhetett éles szögből, de az oldalhálót találta el, majd a 63. percben egy szöglet után mentettek a hazaiak, Hornyák próbálkozását hárította bravúrral Kovács Z. A 71. percben Oláh lőtt távolról, Jovának nem kellett védenie. Felpörgött a meccs, Sinanovic próbálkozott éles szögből, Kovács Z. hárított. A 75. percben aztán ismét büntetőt kapott a hazai csapat, ezúttal lerántás miatt, egy szöglet után Kulcsár került a földre. A 11-est Kovács D. ismét értékesítette, 2-0. A 86. percben ismét Kovács D. volt a főszereplő, de ezúttal nem találta el a labdát középen egy beadás után. Az eredmény nem változott, a Budafok megnyerte a mérkőzést.