Bujtosi Városliget – Megújulnak az utak, szórakoztató színterek és színpad is épül
300 millió forintnál is nagyobb összegből újul meg a Bujtosi Városliget. A május 31-én záruló beruházás része a Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén című projektnek.

A munkák az utakat, a kiszolgáló helyeket, a szórakoztató színtereket és a színpadot is érintik.

Ezzel a beruházással teljesen megújul, és nagyrészt befejeződik az elmúlt évek munkája, amely a Bujtosi tavak – szám szerint 5 tórész - rendbetételét jelenti.

- fogalmazott a sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni szemlén Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Látszik mögöttünk, hogy sétányok lesznek és futópálya, 1430 méter hosszon – sokan szeretnek itt futni. Hiányzott még a nyilvános WC, pelenkázóval, mozgássérültek számára is megközelíthető módon, de mindenek előtt a zöldfelületre figyeltünk. Fákat ültetünk, cserjéket, sövényeket. A zöld felületet, a füvet alácsövezzük, hogy fenntartható legyen, tehát szárazság esetén is zöld pázsit lesz itt a Városligetben.

A Benczúr és Bessenyei tér felújítása, az Arany János utcai növényzet frissítése, illetve a Pazonyi tér park rekonstrukciója is része volt a Zöld Város programnak. Ezen a tavaszon a Bujtosi Városliget megújítása következik több, mint 300 millió forintos nettó beruházási költséggel.

A streetball és kosárpálya mellett lesz röplabda pálya. Játszótér már van, szabadtéri kondipark  van, de lesz kialakítva 6 piknikező tüzelőhely, 16 piknik paddal, 45 egyéb paddal. Megújul a színpadi rész és megújul hátul a kis híd is, és a tó körül a salakos sétányt térburkolatos, illetve rekortán  borítású futópályával együtt építjük meg.

- nyilatkozta a polgármester. 

Egy okos pad, ivó kutak és napozóágyak, gyeprácsos parkoló és kerékpártárolók teszik kényelmessé a Bujtosi Városligetet. Horgászatra is alkalmas stégek kerülnek a tópartra. Így lesz igazán kellemes e népszerű közösségi színtér.

Zsigmond Sándor főkertész kiemelte:

Azt a kiritkult gyepet, ami a fejlesztés előtt volt, átalakítjuk úgynevezett heverő gyepre, ami azt jelenti, hogy körülbelül 80 %-ig benapozott, enyhe árnyékolást kap, ligetes árnyékolást, sőt tág ligetes árnyékolást kap, hogy a benapozottsága jelentős legyen.

Ilyen tudományossággal készült a Bujtosi Városliget felújítási terve, mely az említetteken túl cserjelabirintussal is meglepi a gyerekeket. A rekonstrukció a tervek szerint május 31-én zárul.

A 100 %-ban támogatott Zöld Város projekt egy Bocskai utcai épület felújításával, szolgáltató intézménnyé alakításával lesz teljes.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle a Bujtoson