Bujtosi Uszoda: elbontották a darukat, burkolnak a medencetérben!
Ütemterv szerint haladnak. Fotó: Szarka Lajos

Jó ütemben, a terveknek megfelelően halad a Bujtosi Uszoda építése. Pont egy évvel ezelőtt adták át a munkaterületet, a beruházásnál az elmúlt hónapokban több daru is dolgozott; ám szerda reggel az utolsó toronydarut is lebontották.

A tetőszerkezet a közelmúltban került a helyére, az épülő sportlétesítmény egy hónappal ezelőtt kapott bokrétát, hiszen akkor érte el a kivitelező az uszoda legmagasabb pontját.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A munkálatok zöme most már bent zajlik. Erről beszélt Balogh Tamás, az AQUA Sport Egyesület irodavezetője:

Most jön igazából a nem túl látványos része a beruházásnak, hiszen a belső szakipari munkák, a burkolás és a gépészeti szerelések zajlanak – mondhatom, hogy gőzerővel, hiszen reményeink szerint szeptember végén már átadás lesz.

Már van olyan rész, ahol lerakták a padlófűtés csöveit, máshol pedig csempéznek. Az 50-es medencénél például hamarosan elkészül az első versenypálya burkolása. Az egyik széle már szerda reggel kirajzolódott a sötétkék csempékkel. De nemcsak a 10 pályás nagymedence várja majd a sportolni, úszni vágyókat. Már kialakították a 110 cm-ről 170 cm-ig mélyülő tanmedencét is, ahol a gyerekek megtanulhatnak majd úszni.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott. A beruházással kapcsolatosan tavaly városi, közgyűlési döntés is született: Nyíregyháza támogatja a TAO-s fejlesztést, a beruházáshoz a területet, ingatlant a megyeszékhely adta. Amint megtörténik az uszodának a használatba vétele, a létesítmény önkormányzati tulajdonba kerül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést. A két medence mellett természetesen lesznek öltözők, valamint egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd az épületben. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter.

Kapcsolódó galéria

Városi uszoda munkálatok 20190724